IndeksIndeks  PortalPortal  SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  

Tajemnicze wspomnienia

Go down 
4 posters
Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Next
AutorWiadomość
Kyuuri

Kyuuri

Liczba postów : 372
Starter : Vulpix

Tajemnicze wspomnienia - Page 5 Empty
PisanieTemat: Re: Tajemnicze wspomnienia   Tajemnicze wspomnienia - Page 5 Empty2020-11-16, 18:45

Tak to była ewolucja. Pingwinek po raz ostatni spojrzał na ciebie jako Piplup po czym pozwoli by jego ciało w całości pokrył jasny blask. Kilka sekund później przed tobą stał już dostojny Prinplup.
- Jejku lubię oglądać ewolucje ale teraz wszystkie ubranka jakie kupiłam dla niego są już za małe - jęknęła Nell chociaż sam pingwin nie wydawał się być tym w żaden sposób zmartwiony.
- Ok to było naprawdę fajne - zgodził się drugi z twoich przyjaciół - Może zanim inni się wykażą i zacznie się runda druga skoczymy po przekąski?
Powrót do góry Go down
Vaphel

Vaphel

Liczba postów : 651
Starter : Piplup

PisanieTemat: Re: Tajemnicze wspomnienia   Tajemnicze wspomnienia - Page 5 Empty2020-11-16, 19:16

Podbieglem do mojego Pokemona chcąc go usciskac. Nastepnie schodząc z areny wymierzam w niego Pokedex by sprawdzić czy coś zmieniło się w jego charakterze.
- Nie mam ochoty na jedzenie, poza tym chcialbym zobaczyć jak "konkurencja" sobie radzi. W koncu będę z kimś z nich walczył w kolejnej rundzie. Wy idźcie, bawcie się dobrze - powiedzialem kierując swoje kroki do poczekalni gdzie znajdowali się inni koordynatorzy.
Powrót do góry Go down
Vi
Admin
Vi

Liczba postów : 3094
Region : Kraj Ognia
Starter : Vulpix "Senzu"
Profesja : Trenerka/Mag Ognia

PisanieTemat: Re: Tajemnicze wspomnienia   Tajemnicze wspomnienia - Page 5 Empty2020-11-23, 23:55

*Czy mógłbyś mi napisać, jakie pokemony/jajka/inne ważne przedmioty posiadają Twoi towarzysze? Dzięki*

Pokedex owszem, pokazał jedną zmianę. Obecny wpis brzmiał: "Spotkany na plaży wyspy Renbow. Siedział sobie wpatrzony na morze przez kilka dni. Fer zaopiekował się nim mimo iż nie zna jego historii. Podejrzewa, że mógł zostać porzucony. Mimo wysokiego poczucia estetyki jest bardzo skromny i krępują go pochwały. Po ewolucji jego pewność siebie i wiara we własne siły wzrosły na tyle, by nie obawiał się potyczki nawet z silniejszym przeciwnikiem"

Prinplup rozejrzał się, nieco skofundowany nagłą przemianą. Nie sądził, by udało mu się ewoluować tak szybko. Obejrzał się, a potem spojrzał na Ciebie
-[i] Prin, prinplup![/u] - powiedział szczęśliwy, odwzajemniając uścisk. Fakt, wizja noszenia ubranek kupionych przez waszą ukochaną koleżankę chyba nie była dla niego specjalnie miła, bo kompletnie nie przejął się jej lamentem. Ruszyłeś do poczekalni, gdzie na wygodnej ławeczce mogłeś oglądać następne pojedynki. Żaden z nich nie przykuł Twojej uwagi, prócz około 22letniej dziewczyny używającej nietuzinkowego jak na pokazy pokemona - był to bowiem Joltik. A jednak jego akrobacje i kombinacje sieci z elektrycznością oczarowały widownię oraz sędziów. Na chwilę obecną to ona miała najwięcej punktów ze wszystkich.

Po około godzinie znana była już ósemka osób, które przeszły do następnej rundy. Byłeś tam ty, dziewczyna od Joltika, której imię Ci gdzieś uciekło, a także szóstka nie wyróżniających się trenerów. Akurat w tej chwili wrócił Eusin trzymając słodki, gazowany napój
- Łyknij sobie. zasłużyłeś - powiedział - Nie możesz się odwodnić tuż przed walką - dodał lekko żartobliwie - Oczywiście Nell poleciała do sklepu wymienić ubranka dla Prinplupa. Myślałem, że już wróciła? - ostatnie zdanie było nieco pytające. Ale nie, Ty również nie widziałeś dziewczyny od momentu, w którym się rozstaliście. Widać kasjerki były bardziej stanowcze, niż wszyscy sądzili.
Powrót do góry Go down
Vaphel

Vaphel

PisanieTemat: Re: Tajemnicze wspomnienia   Tajemnicze wspomnienia - Page 5 Empty2020-11-24, 08:39

Eusin wyruszył z Dunsparce, później złapał Bidoofa. Nell ma Oddisha i jajo Smoochum ode mnie. Eusin chcę zostać liderem normalnych stworków, jak tylko utworzy się liga w regionie.
Prinplup szybko dokonał ewolucji. Zapewne wiązało się to z jego przeszłością. Był już silnym Pokemonem gdy się do mnie dołączył. Oglądałem występy innych. Joltik był ciekawym wyborem Pokemona do Konkursu. Jednak w ostatnim czasie ludzie prześcigali się w użyciu różnych stworków i stary podział na stworki bitewne i te do walk w Konkursach powoli znikał.
- Dzięki- rzekłem biorąc dużego łyka napoju - nie widziałem jej, ale w sumie się też nie rozglądałem.
Powrót do góry Go down
Vi
Admin
Vi

PisanieTemat: Re: Tajemnicze wspomnienia   Tajemnicze wspomnienia - Page 5 Empty2020-11-24, 18:41

- Może wróci na czas - powiedział, po czym usiadł. Zaczęło się losowanie następnych grup. W tej rundzie miałeś występować jako pierwszy, co właśnie zapowiedział spiker
- Rundę trzecią rozpocznie Fernando de la Rosa, a jego przeciwnikiem będzie... Lanor Mocider! - usłyszałeś. Czas, aby po raz kolejny wybrać się na arenę i stoczyć kolejny pojedynek
- Powodzenia - usłyszałeś od Eusina. Gdy zamykały się za Tobą drzwi, usłyszałeś głos Nell
- O nie, nie zdążyłam? Kupiłam mu nowy kape... - głos urwał się, gdy drzwi się zamknęły.

Twój oponent czekał już na uprzątniętym po ostatnim pokazie polu "bitwy", o ile można tak to nazwać. Twoim przeciwnikiem w tej walce będzie Snubbull. Gdy wystrzelił z pokeballa, wokół niego zawirowały różnokolorowe gwiazdki, a on sam zrobił zgrabny piruet zanim stanął na dwóch łapkach i spojrzał na Ciebie wyzywająco
Powrót do góry Go down
Vaphel

Vaphel

PisanieTemat: Re: Tajemnicze wspomnienia   Tajemnicze wspomnienia - Page 5 Empty2020-11-25, 09:15

Wyszedłem na arenę machając jeszcze przyjaciołom na pożegnanie. Moim przeciwnikiem okazał się Snubull. Pokemon wróżkowy, jednak użycie Murkrow musiało poczekać.
- Prinplup, scena jest Twoja! - wypowiedziałem moje hasło konkursowe wypuszczając mojego stworka. Przeciwniczka ewidentnie zakupiła seale, chyba też będę musiał się za nimi rozejrzeć - Na początek użyj Hidden Power, po wystrzeleniu ataku dodaj do niego HydroPump by dodać mu prędkości! Następnie wyskocz w powietrze i uderz Water Pulse w ziemię po czym wskocz na falę wody stworzoną przez atak i zaatakuj Hidden Power!
Powrót do góry Go down
Vi
Admin
Vi

PisanieTemat: Re: Tajemnicze wspomnienia   Tajemnicze wspomnienia - Page 5 Empty2020-11-25, 19:36

Prinplup wyraźnie był szybszy od Snubbull. Hidden Power "płynęło" w środku Hydro Pump. Problem był w tym, że wróżkowy piesek zrobił piruet, po czym wykonał Thunderbolt. Twój atak zamienił się w jednokolorowe fajerwerki, a strugi wody rozbryzgnęły się po całej arenie. Sędziowie jednocześnie wydobyli z siebie "oooooch". Prinplup stracił przez to nieco punktów. Pingwin nie poddawał się jednak tak łatwo. Zgrabnie "posurfował" na fali Water Pulse, po czym wykonał serię ataków Hidden Power, trafiając perfekcyjnie w oponenta. Snubbbull w odpowiedzi... oślepił was. Jego Dazzling Gleam był tak skoncentrowany, byście tylko wy nie mogli nic zobaczyć. Jednak kolejne "oooh" mówiło całkiem wiele. Ten atak był całkiem dobry i straciliście kolejne punkty

Prinplup - 76%
Teddiursa - 87%
Powrót do góry Go down
Vaphel

Vaphel

PisanieTemat: Re: Tajemnicze wspomnienia   Tajemnicze wspomnienia - Page 5 Empty2020-11-26, 17:38

Przeciwnik jednak okazał się godnym rywalem. Robiło się coraz ciekawiej i coraz ciężej.
- Na poczatek Water Pulse! Potem użyj Ice beam by zamrozić wodę tworząc lodowisko. Nastepnie sun po tafli lodu unikając z gracją ataków przeciwnika. Jezeli jednak postanowi Cię zaatakować kontruj przy pomocy Ice beam. Gdyby chciał użyć Dazzling gleam skontruj to Hidden Power. Niech Twój atak pochlonie światło i zwróci się w stronę przeciwnika. Sunac po lodzie próbuj atakować przeciwnika z roznych strony przy pomocy Ice beam!
Powrót do góry Go down
Vi
Admin
Vi

PisanieTemat: Re: Tajemnicze wspomnienia   Tajemnicze wspomnienia - Page 5 Empty2020-11-26, 19:31

Prinplup bezbłędnie zamienił całą kamienistą arenę w lodowisko. Snubbull, nieprzyzwyczajony do takiej nawierzchni nie miał szans. Wywrócił się po zrobieniu kroku, upadając na pysk. Atak, którego zamierzał użyć uderzył w lód gdzieś z boku Prinplupa, który odpowiedział na to Ice Beam, schładzając temperament psa. Snubbul nie zamierzał jednak tak łatwo się poddać - jego odpowiedzią było Dazzling Gleam, połączone z Flamethrower. Najwidoczniej zamierzał w ten sposób odeprzeć kolejne Ice Beam. Jakie było zdziwienie wszystkich, gdy Hidden Power najpierw pochłonął oba ataki, a potem wybuchnął przepięknymi strużkami płomieni i światła! To dopiero był pokaz fajerwerków, na jaki czekali sędziowie. Kolejne Ice Beam wyraźnie osłabiły psiaka. Ten pojedynek nie potrwa już długo.

Prinplup - 76%
Teddiursa - 54%
Powrót do góry Go down
Vaphel

Vaphel

PisanieTemat: Re: Tajemnicze wspomnienia   Tajemnicze wspomnienia - Page 5 Empty2020-11-27, 20:12

Szerokie możliwości przeciwnika budziły podziw, ale nie tak wielki byśmy mogli przegrać. Prinplup zaslugiwal na wygraną.
- Prinplup, sun dalej po lodzie zmieniając co chwilę tor jazdy by utrudnić przeciwnikowi trafienie Cię jego atakami. Nastepnie wykonaj Hidden power wzmocniony Ice beam. Następnie kolejny raz użyj fali Water Pulse z dryfujacymi w niej bojami Hidden Power! Pamietaj o unikach. Kontruj ataki przeciwnika Hidden Power!
Powrót do góry Go down
Vi
Admin
Vi

PisanieTemat: Re: Tajemnicze wspomnienia   Tajemnicze wspomnienia - Page 5 Empty2020-11-28, 18:28

Prinplup był już niemal pewny wygranej. Z gracją ślizgał się po tafli, gdy nagle lód tuż przed nim został rozpuszczony przez Flamethrower Snubbulla! Pokemon z trudem wyminął ogromną dziurę, nie zdołał jednak uciec przed drugą, co zaowocowało wywrotką i głośnym jego okrzykiem. Podniósł się szybko, po czym wykonał Hidden Power, w które uderzył Ice Beam. Kule ataku pochłonęły go, by eksplodować lodowymi szpileczkami w Snubbulla, który nie zdołał przed tym uskoczyć. Kolejna kombinacja powaliła oponenta. Pokemon podniósł się ciężko, a na jego obliczu widać było rumienieć złości. Poczekał na kolejny atak Prinplupa, by wykorzystać go do stworzenia kontry z Thunderbolt, niszczącej Hidden Power i kruszącej kolejne połacie lodu.

Prinplup - 53%
Teddiursa - 21%
Powrót do góry Go down
Vaphel

Vaphel

PisanieTemat: Re: Tajemnicze wspomnienia   Tajemnicze wspomnienia - Page 5 Empty2020-11-29, 18:40

Nasza ślizgawka się rozpadala. Nie było sensu jej dalej utrzymywać bo mogliśmy przez to stracić tylko punkty.
- Prinplup, cofnij się w moim kierunku sunac po lodzie. Następnie uderz w tafle lodu z wyskoku przy uzyciu Hidden Power. Niech lod się pokruszy. Nastepnie uzyj Water Pulse by zmyć odlamy lodu prosto na przeciwnika! - skruszenie pdu powinno oszolomic Snubulla na tyle by móc wykonać ostateczną kombinację.
Powrót do góry Go down
Vi
Admin
Vi

PisanieTemat: Re: Tajemnicze wspomnienia   Tajemnicze wspomnienia - Page 5 Empty2020-11-30, 20:49

*Jezu dlaczego nie mówisz, że cały czas liczę punkty dla Teddiursy a nie dla Snubbulla xD*

Fakt, pies był tak zdziwiony skruszeniem lodu, że kompletnie nie miał czasu na to, by zareagować na kawały lodu, które płynęły do niego na fali Water Pulse. Chciał jeszcze w jakiś sposób się odgryźć, ale... Water Pulse skofundowało go i uderzył sam siebie, tracąc ostatnie punkty. Prinplupowi po raz kolejny udało się zwyciężyć. Druga runda była wasza! Sędziowie jednogłośnie przyznali Ci zwycięstwo. Dostałeś się do finałowej czwórki.

Gdy tylko dostałeś się do poczekalni, przyjaciele otoczyli Cię
- Hej, gratulacje! - słyszysz od nich - Ten ostatni ruch był ekstra! Nikt się tego nie spodziewał! - dodała Nell, niemal podskakując - Udało Ci się dostać do półfinałów! Jak się z tym czujesz?
Powrót do góry Go down
Vaphel

Vaphel

PisanieTemat: Re: Tajemnicze wspomnienia   Tajemnicze wspomnienia - Page 5 Empty2020-11-30, 22:12

A co to za różnica? XD ale teraz przypomnę o expie.
-------------------------
Podbieglem do mojego Prinplupa gdy tylko wygralismy by go przytulić. Póki co szło nam bardzo dobrze. Pokonaliśmy kolejnego przeciwnika i tylko jedna walka dzieliła nas od wygranej. Ciekawe jak radził sobie Pedro...
- Dalej jestwm w szoku. Szczerze powiedziawszy myślałem, że przegramy. Ten Snubull był bardzo dobrym przeciwnikiem. Ta różnorodność ataków i umiejętności... - odparlem do moich przyjaciół w oczekiwaniu na kolejną walkę.
Powrót do góry Go down
Vi
Admin
Vi

PisanieTemat: Re: Tajemnicze wspomnienia   Tajemnicze wspomnienia - Page 5 Empty2020-12-01, 23:09

*Bo głupio wyszło. Prinplup zdobywa 2,5lv*

- Mało brakowało - przyznała Nell - Ale jego problemem było używanie ataków z różnych grup, a poza tym zbyt duża wszechstronność ruchów. Gdyby zainwestował na przykład tylko w typ fairy, albo tylko typ electric, na pewno kombinacje byłyby wyżej punktowane. Co masz zamiar teraz robić, będziesz czekał, aż pozostałe walki dojdą do skutku, czy może pójdziesz z nami coś zjeść? - zapytała dziewczyna. Eusin tymczasem patrzył jak zaczarowany w ekran. Właśnie zaczęła się walka dziewczyny od Joltika - usłyszałeś, że jej imię brzmi Kornelia - przeciwko chłopakowi używającemu Sneasela. Fakt, pokemon ten jest dosyć słodki, ale czy poradzi sobie przeciwko komuś tak utalentowanemu? Nell nadal czekała na odpowiedź. Chyba nie zauważyła, co się dzieje
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Tajemnicze wspomnienia   Tajemnicze wspomnienia - Page 5 Empty

Powrót do góry Go down

Tajemnicze wspomnienia
Powrót do góry 
Strona 5 z 11Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Next

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
Pokemon Lagoon :: Hyde Park :: Archiwum :: Stare Gry/Przygody :: ☀ MG Kyuuri-
Skocz do: