| Treningi Vaphelka. | |
|
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Vaphel
| Temat: Treningi Vaphelka. 2020-09-13, 17:37 | |
| Przychodzimy tutaj, ja i moja trójka Pokemonów, by nauczyć się nowych ataków. Zajmie nam to chwilkę czasu, ale czego się nie robi by być silniejszym.Wypuszczam zatem swoje stworki na placyk. - Piplup, Ty nauczysz się Water Pulse, Hoppip Energy Ball a Murkrow Shadow Ball - rzekłem do stworków po czym odpaliłem im film instruktażowy by zademonstrować jak wygląda użycie tych ataków - wszyscy zacznijcie od skumulowania energii przed sobą. Każdy z waszych ataków początkowo na tym polega. Jeżeli wam się uda zmaterializować energię przed swoją paszczą twórzcie z niej kulę! |
|
| |
Lumière
Join date : 09/08/2020 Liczba postów : 699 Age : 25 Region : Unova Starter : Igglybuff Profesja : Człowiek Renesansu
| Temat: Re: Treningi Vaphelka. 2020-09-13, 21:38 | |
| *Jeśli na Kingdomie miałeś już jakieś % to napisz mi proszę, żebym dodał* - Rezultaty:
Piplup 10% (brak bonusu) Hoppip 13% Murkrow 13%
Komentarz: Na przyszłość proszę o podkreślenie jaką metodą, uczysz się danego ruchu. To ułatwia nam sprawdzanie ^-^ Jeśli chodzi o liczbę % - ten trening był trochę zbyt krótki jak dla mnie. O ile rozumiem inwencję i zamysł oraz fakt, iż puszczałeś im filmik, co jest plusikiem - zabrakło mi tutaj jakiejś większej ingerencji. Natomiast wszystko cacy.
|
|
| |
Vaphel
| Temat: Re: Treningi Vaphelka. 2020-09-14, 09:50 | |
| Nie miałem, nowy trening. _______________________________________ - Dobra drużyno. Czas przejść do następnego etapu naszego treningu. Spróbujcie wyzwolić teraz swoje ataki. Nie muszą być idealne. Najważniejsze byście byli w stanie wystrzelić kulę w powietrze. Strzelajcie pod kątem by przypadkiem nie poranić siebie nawzajem. Jeżeli wam się to uda to celujcie wszyscy w pobliskie drzewo. Starajcie się go nie zniszczyć! Zależy nam na celności waszych ataków! |
|
| |
Vaphel
| Temat: Re: Treningi Vaphelka. 2020-09-15, 16:53 | |
| - Kontynuujmy trening celności - rzekłem rozstawiajac tarcze strzelnicze - spróbujcie trafić w sam środek. Nke bedzie to łatwe, ale skupcie się na celu i sile wystrzalu. Gdy tylko atak zmaterializuje się przed wami wlozcie całą swoją wolę w pchnięcie go do przodu. Tak jakbyscie mentalnie miały uderzyć kulę pięścią/skrzydłem. Z całej siły. Jezeli zniszczycie tarcze to nic się nie stanie. Najwazniejsze póki co by atak dotarł do celu. |
|
| |
Vaphel
| Temat: Re: Treningi Vaphelka. 2020-09-16, 17:03 | |
| - Dalej pracujmy nad celnościa. Jezeli tylko nauczycie się wyzwolić atak tak silny by doleciał do celu sprobujcie trafić w sam środek tarczy. Zasadniczo nje jest nawet ważne by trafić w środek. Najważniejsze by w ogóle trafić w tarczę. W końcu wasz przeciwnik ma nke tylko głowę, ale i resztę ciała, która można udupic atakiem! - wykrzyczalem entuzjastucznie polecenia moim Pokemonom. |
|
| |
Lukas Volt Admin
Join date : 08/08/2020 Liczba postów : 1172 Region : Kanto Starter : Eevee Profesja : Trener
| Temat: Re: Treningi Vaphelka. 2020-09-16, 19:17 | |
| Zostały naliczone trzy bonusu 4,6,8 czyli 18%! ( Hot Streak!) - Rezultaty:
Piplup 60% Hoppip 70% Murkrow 70%
Komentarz: Twoje pokemony są już bardzo blisko opanowania ataków, zwłaszcza Hoppip i Murkrow. Pasowałoby celować do ruchomych celów, trening może być bardziej efektywny!
Ostatnio zmieniony przez Lukas Volt dnia 2020-09-17, 18:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
| |
Vaphel
| Temat: Re: Treningi Vaphelka. 2020-09-17, 18:36 | |
| Chyba 2,4,6 i z tego posta 8, razem 20%? --------------------------------- - Dobrze drużyno! Jesteśmy już bardzo blisko nauczenia was nowych ataków! Teraz popracujemy nad wyglądem waszych ataków. Piplup, stwórz swoją wodną kulę a następnie rzuć nią o ziemię by stworzyć falę wody. Hoppip, Murkrow strzelajcie następnie Energy i ShadowBall w tą falę by ją rozbić na błyszczące zielenią i fioletem krople! Jesteśmy w końcu koordynatorska drużyną! Niech wasze ataki wyglądają pięknie, niech mienią się w promieniach Słońca! |
|
| |
Lukas Volt Admin
Join date : 08/08/2020 Liczba postów : 1172 Region : Kanto Starter : Eevee Profesja : Trener
| Temat: Re: Treningi Vaphelka. 2020-09-17, 18:50 | |
| Streak kontynuowany 8%! Pomyliłem się - na twoją korzyść, więc korzystaj. :)- Rezultaty:
Piplup 80% Hoppip 90% Murkrow 90%
Komentarz: Trening wspólny był genialnym pomysłem. Widziałeś jednak, że brakuje im ostatniego liźnięcia do perfekcji.
|
|
| |
Vaphel
| Temat: Re: Treningi Vaphelka. 2020-09-18, 11:25 | |
| - Czas zakończyć trening obecnych ataków. Pracujemy nad siłą i wielkością ataku. Piplup, stworz jak największą falę ze swojego ataku! Niech zaleje jak największą część areny! Hoppip, Murkrow, stworzcie wiele Energy Ball i Shadow Ball i strzelajcie nimi w falę! Im wiecej tym lepiej. Sprobujcie też kierować ruchem kul tak by robiły spirale w powietrzu! Już prawie umiecie wykonać te ruchy perfekcyjnie! |
|
| |
Lukas Volt Admin
| Temat: Re: Treningi Vaphelka. 2020-09-18, 11:38 | |
| Pełny Streak kontynuowany (8%)!! - Rezultaty:
Piplup 100% - Water Pulse nauczony! Hoppip 100% - Energy Ball nauczony! Murkrow 100% - Shadow Ball nauczony!
Komentarz: Sumienny trening i praca zespołowa doprowadziła każdego z twoich podopiecznych do sukcesu! Gratulacje!
|
|
| |
Vaphel
| Temat: Re: Treningi Vaphelka. 2020-09-19, 10:49 | |
| Powracamy kolejnego dnia uczyć się nowych ataków. Zasadniczo będziemy wszyscy uczyć się jednego ataku. Tym razem jednak pojdzie nam szybciej gdyż jeden z członków naszej druzyny zna ten atak i będzie nauczycielem dla reszty. - Shieldon, Hoppip, Piplup, Murkrow, dziś Hoppip nauczy resztę jak wykonać Hidden Power, slodziaku - prezentuj - rzekłem do mojego roslinnego stworka, a gdy ten dokonczy pokaz stawiam go obok siebie jako mojego asystenta - najważniejsze by odkryć w sobie ukrytą siłę, która nastepnie zmaterializuje się przed wami w formie małych kuleczek energii, które będą lśnily pięknym światłem. |
|
| |
Vaphel
| Temat: Re: Treningi Vaphelka. 2020-09-20, 09:11 | |
| - Kontynuujemy naukę Hidden Power. Dzisiaj skupimy się na treningu celności - powiedziałem rozstawiając tarcze strzelnicze - Hoppip, zademonstruj. Reszta, powtarzajcie za Hoppipem. Najwazniejsze to by atak dolecial do tarczy i w nią uderzył. Nad konkretną celnościa popracujemy pozniej. Teraz najważniejsze by wasz atak nabrał prędkości i siły niezbędnej by osiągnąć cel, którym teraz jest tarcza strzelnicza a w przyszłości będzie realny przeciwnik. |
|
| |
Lukas Volt Admin
| Temat: Re: Treningi Vaphelka. 2020-09-20, 20:27 | |
| Pełny Streak kontynuowany (8%)!! Dwa treningi więc 16%- Rezultaty:
Piplup 44% - Hidden Power Shieldon 44% - Hidden Power Murkrow 44% - Hidden Power
Komentarz: Pomoc Hoppipa, była wyśmienitym pomysłem, a także to, że twoje pokemony są w ciągłym treningu co daje im spore profity.
|
|
| |
Vaphel
| Temat: Re: Treningi Vaphelka. 2020-09-21, 16:46 | |
| - Tym razem ilość ponad jakość. Rozejdzcie się na bezpieczną odległość od siebie, tak by mieć swobodę tworzenia nowych kulek Hidden Power. Następnie wlozcie całą swoją energię i skupienie w tworzenie kuleczek energii wokół siebie. Tworzcie ich coraz więcej i więcej tak by otoczyly was cale konstelacje tego ataku. Niech bedzie pięknie! Niech blask waszych ataków zawladnie tym miejscem! |
|
| |
Lukas Volt Admin
| Temat: Re: Treningi Vaphelka. 2020-09-21, 23:16 | |
| Pełny Streak dalej kontynuowany (8%)!! - Rezultaty:
Piplup 62% - Hidden Power Shieldon 62% - Hidden Power Murkrow 62% - Hidden Power
Komentarz: Pokemony pracowały razem, to też efekty były takie same. Jednak tym razem, miały one problem, by przekształcić atak w coś majestatycznego. Może jakaś demonstracja, na czymś innym pomoże?
|
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Treningi Vaphelka. | |
| |
|
| |
| Treningi Vaphelka. | |
|