IndeksIndeks  PortalPortal  SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  

New Life, New Me

Go down 
2 posters
Idź do strony : 1, 2  Next
AutorWiadomość
Lumière

Lumière

Liczba postów : 699
Region : Unova
Starter : Igglybuff
Profesja : Człowiek Renesansu

New Life, New Me Empty
PisanieTemat: New Life, New Me   New Life, New Me Empty2022-01-14, 22:13

New Life, New Me Fa4ba3d2372cdd618a033bae0494f17d
Nowojorska atmosfera zdecydowanie nie była tym, czego dzisiaj pragnęłaś. Deszczowa pogoda sprawiła, że samotnie z parasolką poruszałaś się teraz po Central Parku. W zasadzie chciałaś tylko zaliczyć skrót, by dotrzeć do domu. Jakimś cudem udało Ci się wymoździć wystarczająco pieniędzy, by wynająć coś na Manhattanie. Twój towarzysz niespecjalnie przepadał za wodą, więc musiałaś podróżować samotnie. Gdy tylko dotarłaś w okolice Twojego lokum - zauważyłaś, że jest tu wyjątkowo pusto, nawet jak na taką pogodę. Nie mogłaś zrozumieć, czemu znajoma budka z hot-dogami nie stoi przy ulicy, ani czemu sąsiadka 'monitoring osiedlowy' nie wygląda zza firanki. Miałaś poczucie, że wszystko zastygło w tej jednej chwili. Wkroczyłaś do swojego skromnego, acz wysublimowanego mieszkanka. Włączyłaś telewizję, by posłuchać nowinek ze świata i poszłaś w kierunku kanapy, by móc odpocząć po ciężkim dniu. Na świecie jak zawsze nuda - królowa Elżbieta skończyła 356 lat, Krzysztof Ibisz prowadzi 200 edycję Jak Oni Śpiewają, a Maryla Rodowicz gra swój któryś z kolei jubileusz. Miałaś wrażenie, że ten dzień zapowiada się nudno, jednak nagle natrafiłaś na ciekawą wiadomość.
-Jesteś trenerem? Chcesz sprawdzić swoje umiejętności? Pierwsza oficjalna liga Pokemon IRL startuje właśnie dziś! Te wspaniałe stworzenia, które wszyscy znamy z naszego dzieciństwa - do niedawna nie potrafiły opuścić swoich form pierwszoewolucyjnych. Naukowcy mają jednak hipotezę, że to przez brak czynnika bitew, który te stworzenia mają we krwi. Na razie liga obejmuje 8 miast na terenie USA. Pierwsza Amerykańska Liga Pokemon uruchomiła specjalne pola treningowe, w których trenerzy mogą szkolić swoje stworzenia i toczyć bitwy z innymi trenerami. Warto wspomnieć, że walki Pokemonów są dozwolone wyłącznie w niżej wymienionych miastach. Wszelkie batalie poza nimi karane będą surowo przez władze państwowe. By zarejestrować się do ligi i poznać więcej szczegółów udajcie się do Centrum Pokemon w jednym z miast. Powodzenia!

Czyżbyś się przesłyszała? Pierwsza ALP odbędzie się w Stanach? Szybko zauważyłaś, że na telewizorze widnieje Nowy Jork. To Twoje miasto! Oprócz niego znajdowało się tam jeszcze: Chicago, Los Angeles, Houston, Philadelphia, Phoenix, Dallas i Detroit. Centrum Pokemon o ile dobrze się orientowałaś znajdowało się stosunkowo niedaleko. Może powinnaś spróbować swoich sił? Jangmo-o na pewno się ucieszy z jakiejś rozgrzewki! Twoja aplikacja mobilna PokeDex powinna pomóc Ci lepiej poznać swojego partnera i przypomnieć sobie, co potrafi.
Powrót do góry Go down
ShadowStar

Liczba postów : 53

New Life, New Me Empty
PisanieTemat: Re: New Life, New Me   New Life, New Me Empty2022-01-14, 22:30

No cóż, pogoda była bardzo nieprzyjemna. A atmosfera na dzielnicy niepokojąca. Może ludzi coś dzisiaj pochłonęło? Jak dotarłam do domu to prawdopodobnie odnalazłam odpowiedź. Otworzono pierwszą na świecie ligę pokemon! Spojrzałam na swojego towarzysza po chwili, pewnie jak zawsze leniuchuje trochę, może nawet faktycznie za bardzo. Odsłuchałam wiadomości jeszcze raz na swoim komputerze i myślę o sprawie z podekscytowaniem.
- To brzmi jak niezła frajda, co nie przyjacielu? - spytałam się pokemona i pogładziłam go po głowie. - Jak nie pomogłoby to na ewolucję to przynajmniej byś zrzucił ten nadprogramowy kilogram, na który weterynarz ostatnio zwrócił uwagę! - stwierdziłam z śmiechem.
I wyjmuję swój telefon by zeskanować pokemona i powtórzyć sobie informacje o nim. Zdecydowanie wyleciało mi z głowy co tam kiedyś wyjaśniał mi pokedex... Potem jeśli liga wymaga jakiejś specjalnej rejestracji to robię to. Mam nadzieję, że nie będzie to wymagało jakiegoś dużego wpisowego. Moje środki nie są za ogromne na ten moment i nie chciałabym ich nadwrężać. Odezwało się we mnie dziwne pragnienie zmian i podróży, więc czemu by za nim nie pójść? Zupełnie mnie pochłonęły myśli o tym co może mnie czekać, aż zupełnie wypadło mi z głowy by zadzwonić dzisiaj do rodziców, co robiłam przecież codziennie...
Powrót do góry Go down
Lumière

Lumière

New Life, New Me Empty
PisanieTemat: Re: New Life, New Me   New Life, New Me Empty2022-01-15, 00:21

Baidi warknął radośnie i spojrzał na Ciebie. Gdy PokeDex podał Ci informacje na temat Twojego przyjaciela, nabrałaś nowej energii i przy okazji udało Ci się lepiej zrozumieć jakie możliwości ma ten mały Jangmo-o, z którym od tak dawna przebywasz. Niepohamowana chęć próby czegoś nowego skłoniła Cię do rejestracji za pośrednictwem strony internetowej. Poszło szybko i sprawnie, i jak się okazuje nie trzeba uiszczać żadnej opłaty! Całą akcję sponsoruje znana firma wspierająca rozwój Pokemonów "PokeX Co." która zadbała, by każdy mógł uczestniczyć za darmo! Wystarczyło pobrać aplikację i zarejestrować w niej swój profil. Niestety ostatnim krokiem jest potwierdzenie w lokalnym centrum Pokemon. Z tego, co wyczytałaś będzie trzeba tak robić w każdym mieście. Jest to sposób 'logowania' się do strefy miejskiej, dzięki któremu masz mieć możliwość do korzystania z pól bitew i innych atrakcji na terenie danego miasta. Dzięki temu organizatorzy śledzą poczynania uczestników. Na stronie napisano również, że by dostać się do rozgrywek ligowych - trzeba zgromadzić 8 odznak. Każda z nich jest do zdobycia w innymi mieście. Odznakę dodatkowo może otrzymać jedynie trener, który pokonał Lidera danego miasta. W zasadzie nie wiadomo kim jest dany lider, ale przydzielono mu specjalny obszar, który zapewne jest jego bazą operacyjną. Zawsze możesz sprawdzić FAQ w aplikacji, jeśli masz jakieś pytania. Tymczasem nie pozostało Ci nic innego, jak wyjść z domu (znowu) i ruszyć w kierunku Centrum Pokemon. Po drodze przekonałaś się, dlaczego wokół zrobiło się tak pusto... Przed Centrum gromadziły się tłumne kolejki, które gromadziły śmietankę towarzyską Manhattanu. Pewnie w innych dzielnicach było podobnie. Kolejka nie wyglądała jakby miała się posuwać w najbliższym czasie, ale nie miałaś zbytnio wyjścia. Siostra Joy na pewno robiła, co w jej mocy, by obsłużyć wszystkich klientów. W tak zwanym międzyczasie ujrzałaś swojego znajomego sprzedawcę hot-dogów, który stał teraz na rogu i ogłaszał swoją usługę przechodniom.
-Ach, Nadia! Miło Cię widzieć! Ty też ruszyłaś za tą całą ligą? Przesunąłem stoisko w tę okolicę, żeby zebrać więcej klientów. W tych czasach jakoś trzeba żyć. Chcesz może coś na ząb od starego Pete'a?- staruszek uśmiechnął się i zaproponował Ci coś ze swojego menu. Doskonale znałaś dzieła dwóch rączek tego starszego Pana. Jak na tak wiekowego sprzedawcę był niezwykle energiczny i robił najlepsze hot-dogi na Manhattanie. W okolicy dało się słyszeć odgłosy walki, ale w gwarze spowodowanym tłumną kolejką - nie byłaś w stanie określić kierunku, z jakiego dobiegały odgłosy.
Skan:
Powrót do góry Go down
ShadowStar

New Life, New Me Empty
PisanieTemat: Re: New Life, New Me   New Life, New Me Empty2022-01-15, 10:39

Spojrzałam mocno zrezygnowana na kolejkę, która zdaje się ciągnąć w nieskończoność. Ale można było spodziewać się takiego szału. Każdy pragnie by jego pokemon stał się silny, wielki i w ogóle. Choć zastanawiam się jak ja wtedy wypłacę się na odpowiednio duży lokal by móc trzymać mojego pokemona za ballem. Jest też świetna okazja by zadzwonić do rodziców w międzyczasie i porozmawiać z nimi. Pozwoliłam swojemu pokemonowi iść przy mojej nodze, ale mam oko na otoczenie. I moją uwagę zwróciła znajoma budka. No cóż, wbrew pozorom ten facet potrafi zwęszyć interes.
- Ooo, a mnie martwiło gdzie się pan podział - powiedziałam rozbawiona. - Pewnie, że tak. Dla mnie to co zawsze i jeszcze paróweczka dla Baidi - powiedziałam, pokazując na śliniącego się stworka.
Jedna parówka raz na jakiś czas mu nie zaszkodzi. Zresztą wieczorem dostanie trochę mniej karmy, choć zastanawiam się czy to nie zejdzie za długo w tej kolejce i będziemy musieli jeść kolacje i tutaj. Dobrze, że jakimś funduszem jednak dysponuję. Nie zwracam też póki co uwagi na dźwięki walki. Potem sami tego doświadczymy, czego absolutnie nie mogę się doczekać!
Powrót do góry Go down
Lumière

Lumière

New Life, New Me Empty
PisanieTemat: Re: New Life, New Me   New Life, New Me Empty2022-01-15, 17:06

Pepe z radością nałożył Ci Twoje ulubione danie, nie omieszkał również przyszykować osobnego rarytasu dla Baidi!
-Proszę bardzo! Dla rozkoszy podniebienia, niech jedzenie przegoni Twe zmartwienia!- powiedział swój tekst firmowy i podaj wam jedzenie. Jak się okazało było palce lizać, może faktycznie to był dobry moment, by zadzwonić do rodziców? Gdy kolejka powoli posuwała się do przodu - ujrzałaś wreszcie przedsmak tego, co udało Ci się wcześniej wysłyszeć. Z początku byłaś bierna jeśli chodzi o obserwowanie walki, ale mimowolnie nuda połączona z coraz to głośniejszymi okrzykami zdawała się nie dawać Ci spokoju. Twój wzrok powędrował na ułamek sekundy w kierunku pola bitwy. Jakiś młodzieniec tłukł się z niesamowitym trenerem. Twój baczny wzrok od razu rozpoznał Pokemona. Był to Sudowoodo, który ruszał się jak prawdziwy twardziel, jego przeciwnik nie miał absolutnie żadnych szans na unik. Silny przeciwnik mu się trafił... a no właśnie. Spojrzałaś na moment w kierunku trenera... serce nagle zabiło Ci mocniej, a adrenalina sprawiła, że poczułaś olbrzymi niepokój. Te oczy, ta postura... to nie mógł być przypadek... Ten mężczyzna wydawał Ci się być aż nadto podobny do jednego z Twoich starych znajomych... Atlasa! Ale jak to, tytani? Tutaj? Czy to jakiś kiepski żart? A może przyszli męczyć Cię także w tym świecie? Prężny mężczyzna zdawał się nie zwracać na Ciebie uwagi, dlatego też szybko wmieszałaś się w tłum, by na spokojnie przemyśleć sytuację. W tym samym czasie Baidi spojrzał na Ciebie zatroskany.
-Wszystko w porządku?- spytał w swoim Pokemonowym żargonie. Kolejka powolutku zbliżała się do końca. Niemalże byłaś w stanie ujrzeć ladę siostry Joy.
New Life, New Me Bez_ty11
Powrót do góry Go down
ShadowStar

New Life, New Me Empty
PisanieTemat: Re: New Life, New Me   New Life, New Me Empty2022-01-15, 17:22

Ten hot dog to zdecydowanie mistrzostwo. Podziękowałam staruszkowi i zjadłam z smakiem. Zdecydowanie szybko schowałam się w tłumie przed spojrzeniem tego chłopaka... Choć to na pewno zbieg okoliczności. Pierwszy raz go widzę, na ziemi jest kilka miliardów ludzi... Zresztą jakby ktoś potężny chciał mi coś zrobić to z pewnością dawno by to zrobił. I ogólnie Sudoowoodo to ewolucja, ale sprawa jest ciekawa, że z jajek może się kluć bezpośrednio ten gatunek pokemona. Jakby ewolucja a jednak nie ewolucja. Mam stresa... Jak jestem blisko lady to tylko rozglądam się dość nerwowo i upewniam się, że chłopaka nie ma. Zresztą nie ma szans by ktoś mnie poznał w tym wcieleniu. Prawda? Prawda?!
- Tak, raczej tak - powiedziałam do pokemona i pogładziłam go po łebku.
To czekam dalej w takim razie i nie mogę się doczekać tego by się wpisać, ale będę musiała uważać by unikać chłopaka. Choć zakładam, że jak będę zachowywała się neutralnie to nie zwróci na mnie szczególnej uwagi. Opcją byłoby to bym dłuższy czas trenowała w tym mieście i dopiero po jakimś czasie ruszyła, ale robić takie podchody z powodu jednego gościa? To też mi się nie widzi, zresztą jestem zdania - co ma być to będzie. Mogę po prostu robić swoje.
Powrót do góry Go down
Lumière

Lumière

New Life, New Me Empty
PisanieTemat: Re: New Life, New Me   New Life, New Me Empty2022-01-15, 17:38

W końcu dotarłaś do upragnionej lady, gdzie szybkim ruchem zeskanowałaś swój telefon. Jednoznacznie dołączyłaś do strefy NY. Na Twoim urządzeniu pojawił się pakiet aplikacji, które mogą Ci się przydać:
APL Apps:

Gdy zbadałaś zawartość pakietu aplikacji - zauważyłaś, że w lewym górnym rogu wyświetla Ci się kolorowy symbol NY. Oznaczało to, że obecnie znajdowałaś się w strefie Nowego Jorku i mogłaś toczyć walki tylko w tej strefie. Dobrze o tym pamiętać, gdy będziesz przemieszczać się do kolejnych miast. Gdy formalności stała się zadość - ujrzałaś powiadomienie w APL-BattleNet. Ktoś Cię wezwał na pole bitwy niedaleko Twojego domu. Jak widać aplikacja ma możliwość również wysyłać zaproszenia do walki pobliskim trenerom. Ale do tego chyba trzeba ID, co nie? Zatem skąd to tajemnicze zaproszenie? Na Twoje szczęście tajemniczy jegomość przypominający Atlasa zniknął z pola widzenia i mogłaś w spokoju udać się w swoją stronę. Jangmo-o radośnie pomachał do Ciebie.
-Jaki mamy plan? Będziemy trenować? Nauczysz mnie czegoś fajnego? Dawno nie mieliśmy okazji wspólnie poćwiczyć! Nadia! Jestem podjarany!!!!- zaryczał Twój Pokemon - tym samym prezentując Ci swoją gotowość do walki. Jak się okazało w całym mieście znajdowało się teraz mnóstwo usług od APL. Mogłaś zarówno udać się na pola bitew, poszukać nowojorskiej sali, ale również - odnaleźć wiele stanowisk treningowych na terenie całego miasta. Nagle telefon zabrzęczał. To była Twoja mama! Chyba zmartwiona w końcu postanowiła z Tobą pogadać. Czy pochwalisz jej się swoimi planami? A może zostaniesz przy standardowym sprawozdaniu? Wybór należy do Ciebie!
Powrót do góry Go down
ShadowStar

New Life, New Me Empty
PisanieTemat: Re: New Life, New Me   New Life, New Me Empty2022-01-15, 17:49

- Już już, spokojnie mordko - do pokemona rozbawiona. - Dostaliśmy wezwanie do walki już, co jest dziwne, bo nikomu nie podałam swojego identyfikatora... Ale zobaczymy o co chodzi - powiedziałam do niego i po chwili akceptuję zaproszenie i informuję, że jestem już w drodze pod swój adres.
Mam nadzieję, że jest taka opcja by ustawić porę o jakiej mniej więcej powinnam się pojawić. Byłam zaskoczona nagłym telefonem od mamy, ale po chwili odbieram połączenie od niej.
- Cześć mamo, wszystko w porządku jak coś. Przepraszam cię za to milczenie, ale akurat jest zamieszanie w mieście, jak pewnie już się domyślasz - powiedziałam do niej przez telefon. - Ale u mnie wszystko w porządku, radzę sobie w nowym miejscu i całkiem nieźle się dogaduję z ludźmi... I zarejestrowałam się z Baidim. W sumie to czemu nie, szczególnie że mój pokemon to dość rzadki gatunek... No i on uwielbia walki - powiedziałam do niej. - Nie mam zamiaru ruszać się poza Nowy York, przynajmniej póki co - zapewniam ją od razu. - A co słychać u was? Jak dzień minął? Radzicie sobie na pewno z tatą? Wiesz, że się przejmuję odkąd się przeprowadziłam... - marudzę troszkę.
Wiadomo nie od dzisiaj jak bardzo jestem przywiązana do moich rodziców i bardzo niechętnie się przeprowadziłam, ale sami trochę nalegali, że w dużym mieście są lepsze zarobki, lepsza przyszłość i w ogóle. Mam nadzieję, że nie podniosą mi kosztu najmu. W końcu na pewno sporo ludzi przeprowadzi się teraz do New York by móc trenować swoje pokemony i walczyć z nimi... I będzie spory popyt na mieszkania.
Powrót do góry Go down
Lumière

Lumière

New Life, New Me Empty
PisanieTemat: Re: New Life, New Me   New Life, New Me Empty2022-01-15, 18:01

Maminka wysłuchała Twojego wywodu.
-Ależ nie przejmuj się, skarbie. Wszystko u nas w porządku. Tato kopie dzisiaj w ogrodzie dziurę pod basen. Na lato będzie jak znalazł. Mam nadzieję, że wpadniesz do nas przy okazji swojej podróży? Znamy Cię z tatą trochę - gdy tylko pojawiła się informacja w telewizji - wiedzieliśmy, że ruszysz ku przygodzie. Zawsze byłaś pełna energii! Życzymy Ci powodzenia! Na pewno dasz z siebie wszystko i osiągniesz szczyt! Nie musisz się nami zamartwiać - co jakiś czas Samsonowie wpadają do nas, by sprawdzić, czy czegoś nam nie potrzeba. Poradzimy sobie, kochanie. Pamiętaj, żeby dbać o siebie i o Baidiego. Odżywiajcie się zdrowo i broń Boże nie dotykajcie tego śmieciowego jedzenia z ulicy! Ubierzcie się ciepło, podobno nadchodzi porządna burza. - powiedziała z troską w głosie i jednocześnie radością z faktu, iż jej córeczka będzie celować wysoko w tak ważnym wydarzeniu na skalę kraju. Rozmawiałyście jeszcze przez chwilę, to o ogródku, to o sąsiedzkich utarczkach, to o zamążpójściu sąsiadki i oczywiście pytaniem - kiedy to jej mała córeczka znajdzie sobie chłopa? Ach te mamuśki. Tata wrócił w międzyczasie z ogrodu i opowiadał Ci ze szczegółami, jak to trzasnął szpadlem w jakiś głaz i klął jak szewc. Wykopał ponoć dość głęboki dół, by móc tam wylać solidnie fundamenty pod strukturę basenową. Modlił się tylko, żeby nie przebić rury wodociągowej. Gdy skończyliście rozmawiać, zorientowałaś się, że nogi poniosły Cię już ładny kawałek. Byłaś kilkanaście metrów od domu, gdy nagle usłyszałaś muzykę. Jakiś uliczny grajek dawał czadu za rogiem. Nawet chyba znałaś ten kawałek! To była jakaś stara dobra Nirvana, ale nie byłaś w stanie przypomnieć sobie tytułu. W każdym razie chłopak grał w najlepsze, ale co o wiele ciekawsze - tuż obok niego znajdował się Pokemon, który podgrywał razem z nim. Pierwszy raz widziałaś ten okaz na oczy, ale był niezwykle uroczym, fioletowym stworzonkiem. W pewnej chwili mężczyzna zagadał do Ciebie.
-Jakieś życzenie dla dobrej Pani? Gramy dziś ostatni koncert przed wyruszeniem w trasę! Przyjmuję każde wyzwanie na klatę- chłopak uśmiechnął się i oczekiwał na Twoją decyzję. Ach, ile dzisiaj Cię spotyka na tych ulicach!
Powrót do góry Go down
ShadowStar

New Life, New Me Empty
PisanieTemat: Re: New Life, New Me   New Life, New Me Empty2022-01-15, 18:08

Bardzo fajnie rozmawiało mi się z rodzicami, nie narzekam na to absolutnie. W końcu jak obie strony wygadane.
- Dzięki za rozmowę, świetnie się z wami gadało, zresztą jak zawsze. Do zobaczenia, całuję, trzymajcie się tam ciepło! - powiedziałam, posyłając buziaki przez telefon i po chwili kończę połączenie w takim razie.
Spojrzałam na chłopaka zainteresowana i słuchałam przez chwilę muzyki.
- To od ciebie dostałam wyzwanie do walki czy od kogoś innego? - spojrzałam w aplikację na telefonie by sprawdzić gdzie znajduje się mój oponent. - A co do utworu to hmm... Drunken Sailor?
Zdecydowanie dzisiejszy dzień jest naprawdę owocny w wydarzenia, choć na to nie narzekam. Nie narzekam przynajmniej do czasu jak spotkam tamtego pseudo klona tytana... Choć mam dziury w pamięci to nadal coś tam kojarzę, ogólnie to nie obchodziły mnie te wspomnienia, aż do teraz.
Powrót do góry Go down
Lumière

Lumière

New Life, New Me Empty
PisanieTemat: Re: New Life, New Me   New Life, New Me Empty2022-01-15, 19:57

W jednej chwili elektryczna gitara rozbrzmiała po raz kolejny, a Drunken Sailor mknęło ze zwrotki na zwrotkę. Trafiło nawet na sławetną rymowankę o córce kapitana... Podczas występu zauważyłaś, jak mały fioletowy stworek radośnie naśladuje swojego trenera. Gdy piosenka się skończyła - mężczyzna postanowił odpowiedzieć na Twoje pytania.
-Mówisz o APL? Nie, miałem tym się zająć dopiero jutro. Ale tutaj niedaleko jest pole bitwy, może ktoś stamtąd Cię wyzwał? Przy okazji, nazywam się Ray. Miło mi było dla Ciebie zagrać!- uśmiechnął się, po czym wrócił do koncertowania. Faktycznie, aplikacja również pulsowała parę metrów dalej, gdzie podobno znajdowało się pole treningowe. Wprawdzie godzina nie była obligatoryjna, jednak puls nie znikał, co znaczy, że najpewniej wyzwanie wciąż jest aktualne. Widziałaś jak Ray popylał na tej gitarze, na pewno był niezwykle utalentowany. Po kolejnym kawałku chłopak zaczął się składać.
-Czyli Ty też startujesz w lidze? W takim razie na pewno wpadniemy na siebie w trasie. Ja i Toxel jesteśmy niezwykle zgrani, więc nie myśl, że będzie Ci z nami łatwo!- Ray pokazał jakiś młodzieżowy gest, który oznaczał chyba 'cool' albo coś w tym stylu. W każdym razie pożegnał się kulturalnie i tylko na odchodne dodał.
-Może wymienimy się ID, gdybyśmy faktycznie na siebie kiedyś wpadli? Dobrze jest spotkać kogoś z dobrym gustem muzycznym, a jeszcze lepiej jest móc z kimś takim rywalizować.- uśmiechnął się i wyciągnął swój telefon w celu wymiany informacji. Mogłaś oczywiście odmówić, ale jeśli chcesz wymienić się ID wystarczy przybliżyć telefon, a NFC załatwi resztę. Tymczasem wezwanie na pole bitwy zdawało się nie znikać, więc w końcu ruszyłaś w jego kierunku. Pole było niemalże zupełnie puste. Jedynie samotna dziewczynka siedziała teraz na ławce. Na Twój widok zarumieniła się i pomachała do Ciebie. Nie przypominałaś sobie, byś znała kogoś w NY, a już tym bardziej małą dziewczynkę. Niemniej jednak właśnie ona zdawała się wezwać Ciebie tutaj.
-Witaj! Przepraszam za tak nagłe wezwanie, ale tylko w ten sposób mogłam się z Tobą skontaktować. Nazywam się Layla i jestem członkinią klubu Strike-Z. Jak zapewne wiesz wiele osób bierze udział w walkach o odznaki, w związku z czym - część z nas postanowiła założyć kluby, by móc wspólnie dążyć do celu. Postanowiłam Cię zrekrutować do naszego zespołu. Oczywiście wszystko jest legalne i bezpłatne. Przy okazji bardzo zaciekawił mnie Twój Pokemon. Zechciałabyś stanąć ze mną do bitwy?- powiedziała niemalże wyuczonej formułki, jednak w jej oczach ujrzałaś ekscytację. Layla może i była mała, ale miała prawdziwego ducha Poke-trenera. A nad dołączeniem do Strike-Z mogłaś jeszcze pomyśleć!
Powrót do góry Go down
ShadowStar

New Life, New Me Empty
PisanieTemat: Re: New Life, New Me   New Life, New Me Empty2022-01-15, 20:07

Oczywiście nagrodziłam grajka banknocikiem za zagranie mi fajnego kawałka i słucham tego co mówi.
- A bardzo chętnie się z tobą wymienię moim ID - powiedziałam do niego. - Miło jest spotkać czasami kogoś znajomego - z uśmiechem na to i po chwili akceptuję, po czym chwilę patrzę jak się składał i ruszyłam na pole walki.
Słowa dziewczyny mnie zaciekawiły. To było normalne, że są zakładane takie grupy, ale nie jestem za bardzo fanką idei tego bym gdzieś dołączyła.
- Cześć, jestem Nadia i miło mi cię poznać. Powiem szczerze, że zbiło mnie nagle to zaproszenie, które wzięło się... Nie wiem skąd - powiedziałam do niej. - Ogólnie to nie jestem zainteresowana dołączeniem gdziekolwiek, raczej jestem wolnym strzelcem jak już gdzieś działam - przyznałam szczerze. - Ale jeśli to nadal aktualne to chciałabym odbić z tobą i twoim pokemonem walkę. Baidi już się zdążył konkretnie napalić do tego by konkurować z innymi trenerami - powiedziałam do niej i spojrzałam na smoka, który wręcz drepta w miejscu teraz.
Też przyznam szczerze, że byłabym zawiedziona gdyby ta dziewczyna zrezygnowała z walki. Można by było porównać wtedy to zaproszenie do spamu w skrzynce pocztowej, choć o tyle dobrze, że jest to blisko mojego adresu.
Powrót do góry Go down
Lumière

Lumière

New Life, New Me Empty
PisanieTemat: Re: New Life, New Me   New Life, New Me Empty2022-01-17, 17:39

Wymieniłaś się ID z Rayem! Na pewno kiedyś jeszcze na siebie wpadniecie! Tymczasem spotkanie z przedstawicielką Strike-Z przebiegło trochę nie po jej myśli. Na wyzwanie do bitwy natomiast dziewczyna zareagowała uśmiechem.
-Z najmilszą chęcią! W końcu o to chodzi w APL, prawda? Szykuj się, mój Pokemon też rwie się do bitwy.
Walka właśnie miała się rozpocząć. Layla rzuciła Pokeball, który przy kontakcie z podłożem wystrzelił dookoła urocze bąbelki. Wśród nich pojawił się maluszek, który przypominał pająka. To na pewno był Dewpider! Kojarzyłaś materiał z Pokemon Channel na temat tych niecodziennych stworzeń. Stąd też miałaś pewność, iż masz do czynienia z typem Bug oraz Water. Malec radośnie podniósł odnóża sygnalizując gotowość do walki.
-Ja zacznę! Dewpider, użyj Skitter Smack! Następnie wgryź się w przeciwnika przy użyciu Bug Bite!- wydała komendę swojemu podopiecznemu. Dwa robacze ruchy miały właśnie ruszyć w Twoim kierunku, jednak Jangmo-o miał jeszcze sporo czasu na reakcję. Tymczasem udało Ci się dostrzec, że Layla kompletnie zmieniła wyraz twarzy, jakby podczas walki stawała się inną osobą. Oto Twoje pierwsze wyzwanie w lidze APL! Czy poradzisz sobie?

Baidi:
100%

Dewpider:
100%
Powrót do góry Go down
ShadowStar

New Life, New Me Empty
PisanieTemat: Re: New Life, New Me   New Life, New Me Empty2022-01-17, 18:04

- No dobra, to nie wygląda źle. Zacznij od tego by zaatakować przeciwnika przy okazji Dragon Breath gdy tylko się zbliży i spróbuj w ten sposób rozwalić jego bańkę wody, to słaby punkt tego pokemona - powiedziałam do Jangmo-o. - Następnie użyj Protect by ochronić się przed jego następnym ruchem, a potem zacznij od ostrej ofensywy! Użyj Tackle by zadać mu obrażenia i przy okazji mocno zbliżyć się do przeciwnika. Wykorzystaj małą odległość by zaatakować go swoim Dragon Breath i odskocz od przeciwnika by uciec jak najszybciej z zasięgu jego ataku! - wydaję polecenia
Powrót do góry Go down
Lumière

Lumière

New Life, New Me Empty
PisanieTemat: Re: New Life, New Me   New Life, New Me Empty2022-02-14, 07:21

Robaczek ruszył w kierunku Baidiego i nim ten zdążył zareagować - przydzwonił mu od tylca z jakiegoś dziwnego robaczego manewru. W chwilę później smoczy wojownik wystrzelił potężny Dragon Breath, który odsunął wroga o kilka metrów. Bąbelek na szczęście nie uległ zniszczeniu. Kto wie, co mogło się stać, gdyby ten malec stracił swoją bańkę... Gdy robak przypuścił kolejny atak - Baidi wykonał Protect, które pozwoliło mu odeprzeć ofensywę i szybko ruszyć z kontratakiem w postaci Tackle. Widać było, że obydwie strony radzą sobie równie dobrze. Nagle Layla uśmiechnęła się szeroko, a następnie jej wyraz twarzy zmienił się diametralnie. Dewpider jakby na sygnał kiwnął główką na znak gotowości. Cokolwiek miało się za chwilę stać - na pewno było to wynikiem synchronizacji robaczka z jego trenerką.

Baidi:
80% |SpA(-1)

Dewpider:
75%
Powrót do góry Go down
Sponsored content

New Life, New Me Empty
PisanieTemat: Re: New Life, New Me   New Life, New Me Empty

Powrót do góry Go down

New Life, New Me
Powrót do góry 
Strona 1 z 2Idź do strony : 1, 2  Next