IndeksIndeks  PortalPortal  SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  

Maelstrom Tower

Go down 
2 posters
Idź do strony : Previous  1, 2
AutorWiadomość
Vi
Admin
Vi

Liczba postów : 3094
Region : Kraj Ognia
Starter : Vulpix "Senzu"
Profesja : Trenerka/Mag Ognia

Maelstrom Tower - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: Maelstrom Tower   Maelstrom Tower - Page 2 Empty2021-08-22, 17:51

Walka na chwilę obecną wyglądała całkiem... Nieźle, jeśli można by to tak nazwać. Uniosłam brew. Pełno szkła... Miałam już nawet pomysł, co z nim zrobić.

- Okay, Gao, użyj Incinerate, by rozgrzać kawałki szkła jak najbardziej, a potem za pomocą Scorching Sands wyrzuć je w powietrze i skieruj cały podmuch na Galvantulę. Następnie wykorzystaj Mud-Slap, celując w oczy przeciwnika. Wiedz, że unikanie ataków jest tutaj kluczowe - nie możesz wpaść w sieć! Jeśli jakaś będzie leciała w Twoją stronę, użyj Incinerate by ją sfajczyć. Poradzisz sobie z nim! - powiedziałam szybko. Jeszcze tylko troszkę. Parę rund. Damy sobie radę. A przynajmniej taką miałam nadzieję. Bo jeśli nie, to potem kolejne zagadki będą dla mnie jeszcze gorszym koszmarem. Nienawidzę zagadek. Uwielbiam walki, ale zagadki to coś, co z chęcią wyrzuciłabym z życia codziennego narodów. Ech...
Powrót do góry Go down
Lumière

Lumière

Liczba postów : 699
Region : Unova
Starter : Igglybuff
Profesja : Człowiek Renesansu

Maelstrom Tower - Page 2 Empty
PisanieTemat: Re: Maelstrom Tower   Maelstrom Tower - Page 2 Empty2023-05-16, 17:07

LINK

Po kilku nieudanych podejściach walki z Galvantulą i odzyskiwaniu siły przy okolicznym posążku leczniczym - Viannea w końcu dokonała swego i przechytrzyła elektryczne pajączki. Gratulacje!

Po ostatnim ciosie Galvantula oberwała mocno i zachwiała się na chwilę. W tym samym czasie cała wieża zatrzęsła się i olbrzymi piorun uderzył w niczego nieświadomą pajęczycę. Gdy przeciwnik leżał już nieprzytomny - z jego energii elektrycznej wyłonił się niewielki kamyczek w kolorze żółtym, który ułożył się na dłoniach Viannei. Jej zmęczone długotrwałą walką Pokemony musiały odpocząć. Były jednak dumne, że udało jej się odnaleźć tajemniczy kamień. Zmęczona i zrezygnowana trenerka po kolejnych pięciu godzinach tułaczki - dotarła z powrotem do laboratorium Profesora Eggplanta. Ten radośnie spojrzął na znalezisko.
-Oooo! Gratulacje! Ten odłamek będzie Ci dobrze służył! To Electrium-Z! Ma w sobie silną energię pioruna i w połączeniu z Twoją bransoletą pozwoli Twoim Pokemonom wzmocnić ruch elektryczny i wznieść go na inny poziom! Ale najpierw musisz nauczyć się specjalnej pozy! - w tym momencie Bakłażan wykonał przedziwaczny ruch rękami, by na koniec jedną rękę mieć wyprostowaną, a drugą (zetkniętą z drugą łokieć w łokieć) zagiętą. Miało to podobno imitować symbol pioruna, ale gdzie ja tam - głupi narrator - się znam. Powtórzyłaś ruchy po Profesorze Eggplancie i ku Twojemu zaskoczeniu dookoła Ciebie emanowała energia elektryczności, a kamień rozbłysnął. Teraz mogłaś spokojnie korzystać z tej nowej mocy! Pożegnałaś się z Profesorem z ochotą wrzucenia się do wanny, a potem do wyra. To była naprawdę męcząca podróż, ale opłaciła Ci się! Zdobyłaś Electrium-Z! Korzystaj z niego mądrze!
Powrót do góry Go down

Maelstrom Tower
Powrót do góry 
Strona 2 z 2Idź do strony : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Battle Tower
» Sora Tower

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
Pokemon Lagoon :: Wsparcie Fabularne :: Strefa Wolnego Wybiegu :: S.I.N.G.L.E. :: Archiwum Wypraw-Z-
Skocz do: