|
| Zacny Zakładacz Zapisów | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Daltonis
Join date : 08/10/2020 Liczba postów : 410 Age : 25 Region : Kalos Starter : Chatot Profesja : Stand User
| Temat: Zacny Zakładacz Zapisów 2021-02-12, 01:21 | |
| Wiemy po co tu jesteś więc przejdźmy od razu do sedna. Dane osobowe: Imię, nazwisko, ksywka, pseudonim, fałszywe imię/nazwisko pod którym żyjesz. Dość oczywiste.Towarzysze: Czy ktoś jest Twoim kompanem podczas podróży?Region: Dla pewności powiedz mi dokładnie w którym regionie i gdzie dokładnie zaczynasz przygodę. Najlepiej by było jakby w tym punkcie była również uwzględniona fabularna data rozpoczęcia przygody - po prostu dla jasności.Elementy 18+ Czy zgadzasz się na przemoc, erotykę, i podobne wątki których dziecięce oczy raczej nie powinny widzieć? Jakieś zastrzeżenia, uwagi, wskazówki?Preferowane gatunki: Chodzi oczywiście o gatunku literackie/filmowe etc. Jeśli chcesz, żeby motyw detektywistyczny, grozy, slice-of-life dominował w Twojej przygodzie, prosiłbym o zaznaczenie tego w tym punkcie.Oczekiwania: Możesz trochę szerzej opisać czego dokładnie oczekujesz od tej przygody i ode mnie. Śmiało - i tak wszystko jest do obgadania.Ulubione Pokemony/Typy/etc.: Dość oczywiste. Jeśli masz jakieś preferencje jeśli o takie rzeczy chodzi to śmiało możesz je tu określić.Znienawidzone Pokemony/Typy/etc.: Dość oczywiste. Jeśli masz jakieś preferencje jeśli o takie rzeczy chodzi to śmiało możesz je tu określić.Dodatkowo, jeśli informacje typu ostateczne cele, spis npc-tów z historii, czy inne tego typu dość istotne detale nie są zawarte w Twojej KP, Dzienniku czy innym miejscu, prosiłbym o uwzględnienie ich w zapisie. - Kod:
-
[b]Dane osobowe:[/b] [b]Towarzysze:[/b] [b]Region:[/b] [b]Elementy 18+[/b] [b]Preferowane gatunki:[/b] [b]Oczekiwania:[/b] [b]Ulubione Pokemony/Typy/etc.:[/b] [b]Znienawidzone Pokemony/Typy/etc.:[/b] Sporo i tak dowiem się z Twojej Karty Postaci, ale papierkową robotę tak czy siak trzeba odbębnić. Jeśli masz jakieś pytania możesz śmiało podbić do mnie na Discordzie albo na forum w formie PW. A, no i chyba nie muszę przypominać, że przed zgłoszeniem zapisu, absolutnie konieczne jest zapoznanie się z Innowacyjnym Indeksem Informacji? - Cytat :
- UWAGA!
Na chwilę obecną do czasu nieokreślonego nie przyjmuję rozpoczętych przygód (czyt. nie przygarniam przygód rozpoczętych przez innych MG)
Ostatnio zmieniony przez Daltonis dnia 2021-05-09, 00:57, w całości zmieniany 2 razy |
| | | Michael
| Temat: Re: Zacny Zakładacz Zapisów 2021-02-23, 16:35 | |
| Dane osobowe: Spark Towarzysze: ni ma Region: Kanto, Celadon (Czerwiec) Elementy 18+ Jo, zgadzam się Preferowane gatunki: Elementy grozy przeplatane z wątkami detektywistycznymi! Oczekiwania: Moja KP tego nie mówi ale nie oczekuje zwykłej trenerskiej przygody. Jestem gotowy na wszystko! Ulubione Pokemony/Typy/etc.: Elektryczne! I Pidgey Znienawidzone Pokemony/Typy/etc.: Ziemne! |
| | | Locky
| Temat: Re: Zacny Zakładacz Zapisów 2021-02-23, 21:04 | |
| Dane osobowe: Adelaide VanQuinn - Sophie Vilya Towarzysze: Cain - opisany pokrótce w KP. Ewolucja charakteru dowolna! Region: - Elementy 18+ Nie mam nic przeciwko Preferowane gatunki: H. Fantasy, dramat, obyczajowe, thriller, romans, wszystko najlepiej. Oczekiwania: Stopniowy rozwój pod względem emocjonalnym, nabywanie nowych umiejętności, realizm dot. podstawowych potrzeb postaci. Absolutnie zgadzam się na wszelkiego rodzaju rany, choroby, a nawet uśmiercenie Sophii, jeśli wymaga tego fabuła lub jeśli wykona samobójczą akcję. Wybiegając mocno w przyszłość pragnę polubić tą dziewczynę na tyle, by każdy kolejny odpis był bardziej przemyślany i by zwyczajnie oduczyła się robić głupot. Spojrzeć na tą sesję kiedyś i powiedzieć: Adelaide sporo przeszła, ale wyrosła na fajną kobietę. Ulubione Pokemony/Typy/etc.: Wszystkie. Znienawidzone Pokemony/Typy/etc.: - |
| | | Daltonis
Join date : 08/10/2020 Liczba postów : 410 Age : 25 Region : Kalos Starter : Chatot Profesja : Stand User
| Temat: Re: Zacny Zakładacz Zapisów 2021-02-23, 21:36 | |
| @Michael niestety ale będę zmuszony odmówić propozycji współpracy. Nie za bardzo podoba mi się ta postać i generalny zamysł historii. Jeśli chciałbyś znać detale moich 'ale' możesz podbić do mnie na Discordzie, czy na PW, chętnie podzielę się uwagami. Na chwilę obecną, NIE PRZYJMUJĘ aczkolwiek, jeśli będziesz miał problemy ze znalezieniem innego MG albo bardzo się uprzesz na mój dział, to zapraszam ponownie! @Locky wszystko tak jak ustaliliśmy prywatnie, więc oczywiście PRZYJMUJĘ. Przygoda powinna pojawić się niebawem - muszę jeszcze dopracować kilka aspektów fabularnych zanim ruszymy. Zakładam, że jak się sprężę, to dam radę to zrobić jeszcze dzisiaj w nocy, jeśli jednak się nie wyrobię, spodziewaj się posta w przeciągu dwóch kolejnych dni. |
| | | Kitsune
Join date : 25/08/2020 Liczba postów : 2295 Age : 33 Region : Hoenn Starter : Growlithe Profesja : wolny strzelec
| Temat: Re: Zacny Zakładacz Zapisów 2021-03-27, 16:19 | |
| - Cytat :
- Dane osobowe: Saillina "Sai" Arestor
Towarzysze: chwilowo chyba Simon (nie na długo), poza tym raczej nikt, może w przyszłości :3 Region: Hoenn, aktualnie Oldale Town, dążymy do Mauville City, a potem... się zobaczy xD (mamy wiosnę) Elementy 18+: Jako że Sai ma tylko 13 lat (xD), wolałabym uniknąć gwałtów i podobnych wątków. Nie mam nic przeciwko przemocy, oczywiście w rozsądnej ilości Preferowane gatunki: Trochę kryminał, trochę triller, ciut fantastyki i zjawisk nadprzyrodzonych, mogą być motywy detektywistyczne. Nie narzucam, choć miło by było coś z tego zobaczyć :3 Oczekiwania: Wielkich wymagań nie mam, byle tylko jakoś pociągnąć obecną przygodę. Sai szuka "zaginionego" ojca, gdzieś po drodze w odmętach umysłu przewija jej się zmarła siostra - tu możesz puścić wodze fantazji~~ Jako że jest takim trochę odludkiem, można by znaleźć jej kogoś, kto ją zrozumie lub będzie chętny do pomocy w znalezieniu ojca. Reszta? Wedle woli~~ Ulubione Pokemony/Typy/etc.: Co dasz - zaakceptuję, byle to nie były jakieś szkarady xD Znienawidzone Pokemony/Typy/etc.: Unikamy szkaradzieństw xD |
| | | Daltonis
| Temat: Re: Zacny Zakładacz Zapisów 2021-03-27, 16:42 | |
| @Kitsune zgodnie z tym co dogadaliśmy prywatnie oczywiście PRZYJMUJE wraz z kontynuacją przygody. Czekamy tylko na Lumisia żeby przeniósł wątek do mojego działu i możemy zaczynać |
| | | Killjoy
Join date : 24/08/2020 Liczba postów : 1197 Age : 26 Region : ???Johto??? (podróżuje po Kanto) Starter : Alolan Vulpix Profesja : : )
| Temat: Re: Zacny Zakładacz Zapisów 2021-05-08, 19:21 | |
| Omawialiśmy to na PW, ale wolę wstawić zapis dla zasady.
Dane osobowe: Avalon 'Av' Brightburn (urodzony jako Joyce Minnse) Towarzysze: Brak (on się raczej na wspólne podróżowanie z kimś łatwo nie zgodzi) Region: Kanto, obecnie Viridian Forest w drodze do Pewter (fabularnie do miejsca startowego dotarł w pierwszej połowie sierpnia, i obecnie jest dzień drugi podróży) Elementy 18+ Sceny łóżkowe (za dobrze mi ich pisanie nie idzie, ale wiadomo, nie musi być przecież full detal), morderstwa czy gwałty przełknę. Jeśli chodzi o same odcinanie kończyn dłutem, to byleby nie jemu, a tak to komu ci się spodoba.
Preferowane gatunki: Generalnie mieszanka fantasy i kanonu gier Pokemon, z tym że dzieje się więcej rzeczy nadprzyrodzonych. (tego w przygodzie aż tak nie ma, ale to już od poprzednich MG zależało) Legendom i mitycznym Pokemonom bliżej do półbogów niż stworków które można sobie złapać do UltraBalla, są generalnie traktowane z szacunkiem, i zwykły człowiek się ich nawet obawia. Mają jako taki większy wpływ na życie ludzi oraz Pokemonów, ale te wyższego sortu (jak Mew czy Lugia) normalnie unikają z nimi bezpośrednich kontaktów. Próby ich przywołania oraz złapania dla własnych celów są nielegalne (co nie wszystkich oczywiście odstrasza, a jak ktoś ma wystarczająco władzy i kasy, to może próbować niemal bez konsekwencji a Liga przymyka na to oko). Więc gatunek byłby ogółem kanon gier ale ze szczyptą takiego dziwnego fantasy i więcej dramatów, bo to nie jest taki ładny i kolorowy świat gdzie byle 10 latek może zostać mistrzem Pokemon i złapać sobie Mew do zwykłej kulki.
Oczekiwania: Dramatów i akcji. Dobrej zabawy, bo naprawdę lubię nim pisać i stawiać go w niekiedy dziwnych sytuacjach. Iluzji 'typowej trenerskiej przygody', gdzie niby ma za ""główny"" cel wygrać Ligę, ale wiadomo że życie nie jest takie proste. Oczywiście cele mogą się zmieniać. Stanięcia twarzą w twarz z lękami, Siostrami (które mimo wszystko próbują go odnaleźć) oraz tym, czym naprawdę jest (to akuratnie pominąłem w KP, bo skoro ani on ani jego bliscy nie wiedzą, to czemu czytelnik ma z góry to wiedzieć? ale dla MG mogę zawsze zrobić wyjątek). Srogich realiów życia wśród normalnych ludzi, którzy nie koniecznie mogą mieć wobec niego dobre zamiary, zważywszy na jego udziwnienia. Od strony romantycznej, to nie oczekuję stałych romansów, ale jakieś przelotne coś mogłoby się przewinąć (no i dodatkowy kryzys egzystencjalny 'kto takie dziwadło pokocha').
Ulubione Pokemony/Typy/etc.: Co do Pokemonów, to nie-węże. Co do typów: Fire, Dragon, Dark, Rock, Electric Znienawidzone Pokemony/Typy/etc.: Co do Pokemonów, to wszystkie węże (chociaż śmiesznie by było, gdyby złapał coś co nie jest wężem w pierwszym stadium i dopiero w niego ewoluuje). Co do typów: w sumie to nie ma, ale nie jest wielkim fanem typów Bug, Fighting i Steel
|
| | | Daltonis
| Temat: Re: Zacny Zakładacz Zapisów 2021-05-09, 00:42 | |
| @Killjoy tak jak się dogadaliśmy oczywiście PRZYJMUJĘ i podejmuję się dalszego prowadzenia rozgrywki. Pierwsze posty pojawią się niebawem! |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Zacny Zakładacz Zapisów | |
| |
| | | | Zacny Zakładacz Zapisów | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |