IndeksIndeks  PortalPortal  SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  

Legowisko Necrozmy: Daltonis

Go down 
2 posters
Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AutorWiadomość
Lumière

Lumière

Liczba postów : 699
Region : Unova
Starter : Igglybuff
Profesja : Człowiek Renesansu

Legowisko Necrozmy: Daltonis - Page 3 Empty
PisanieTemat: Re: Legowisko Necrozmy: Daltonis   Legowisko Necrozmy: Daltonis - Page 3 Empty2021-05-06, 12:37

Kolejna salwa piaszczysta to było zbyt wiele dla płaszczki, która mimo szczerych chęci nie potrafiła trafić kolejnym Wing Attackiem. Mantyke trafił łepkiem w kamlota i zapłakał rzewnie, po czym wkurzony zaczął fruwać dość szybko po całym polu bitwy, by uniemożliwić wam trafienie. Dało to Poochyenie czas na użycie Howl i ruszenie w kierunku przeciwnika z podwójnym kłem. Mantyke dzięki szybkości raz zdołał uniknąć ataku i skontrować Wing Attackiem, jednak szybka reakcja Kageto sprawiła, że kolejny kieł trafił perfekcyjnie! W wyniku tego ataku Mantyke powstrzymał się (flinch) od użycia ataku. Robiło się ciekawie, jednak widziałeś, że Mantyke powoli męczył się tą walką. Szybkość ma swoje wady.

Analiza Pola Bitwy:
Powrót do góry Go down
Daltonis

Daltonis

Liczba postów : 410
Region : Kalos
Starter : Chatot
Profesja : Stand User

PisanieTemat: Re: Legowisko Necrozmy: Daltonis   Legowisko Necrozmy: Daltonis - Page 3 Empty2021-05-06, 21:07

Szala zwycięstwa zaczynała przechylać się na naszą stronę, ale to nie był koniec walki. Nie dość, że nasz obecny przeciwnik wciąż trzymał się całkiem dobrze, to czekają na nas jeszcze dwie kolejne walki. Trzeba było to skończyć szybko i zdecydowanie. Kageto i jego Sand-Attack przyda się jeszcze w kolejnych walkach więc dobrze będzie otrzymać jak najmniej obrażeń możemy. Rozpocząłem więc wydawanie kolejnych poleceń.
"Dobra robota, Kageto! Wykonaj jeszcze jeden Sand-Attack i przejdź do kompletnej ofensywy! Najpierw wyskocz, ugryź i powal przeciwnika na ziemię! Nie możemy mu pozwolić na wzbicie się w powietrze i swobodne latanie! Następnie, trzymając go ciągle w pysku, capnij go dwukrotnie Ice Fang! Próbujemy zadać jak najwięcej obrażeń możemy nie dając przeciwnikowi okazji na wykonanie uników i kontratakowanie! Kiedy złapiesz go i powalisz postaraj się stać na jego plecach żeby jak najbardziej ograniczyć ruchy naszego oponenta!"
Powrót do góry Go down
Lumière

Lumière

PisanieTemat: Re: Legowisko Necrozmy: Daltonis   Legowisko Necrozmy: Daltonis - Page 3 Empty2021-05-08, 20:28

Kolejna salwa piachu sprawiła, że Mantyke nie przypominał już manty - tylko błotnistą brejkę ze skrzydłami. Mantyke obrywał jednym atakiem za drugim, w pierwszej kolejności był to improwizowany atak, jednak Poochyenie lekko mówiąc nie zasmakował przeciwnik. By ułatwić sobie poruszanie Mantyke użył Agility i zaczął fruwać w kółko z olbrzymią prędkością. W wyniku tego ciutkę się oczyścił z piachu, jednak zakręciło się mu w głowie. W tej chwili Kageto po raz kolejny próbował zmrozić kiełkami mantę. Za drugim razem się udało! Biedne stworzenie padło na ziemię zamarznięte. Kageto spojrzał na Ciebie zastanawiając się dlaczego ma tyle piachu w buzi i czyja to wina. Cóż sytuacja była raczej na Twoją korzyść. Czas było to zakończyć.

Analiza Pola Bitwy:

Możesz od razu wystawić też drugiego Pokemona i wydać mu komendę. Czego byś nie zrobił Kageto wygra pierwszą rundę.
~Lumiś
Powrót do góry Go down
Daltonis

Daltonis

PisanieTemat: Re: Legowisko Necrozmy: Daltonis   Legowisko Necrozmy: Daltonis - Page 3 Empty2021-05-09, 01:39

Aha! Taktyka z piaskowymi atakami okazała się strzałem w dziesiątkę, pomimo tego, że pyszczek Kageto był pełen ziemi. "Świetnie się spisałeś malutki! Wykończ go i wracaj do mnie!" Wydałem ostatnie polecenie wilczkowi i po zakończeniu pojedynku powróciłem go do jego kapsuły. Strategia z piachem na pewno przyda się w walce z tą wielką płaszczką która wydaje się być ich szefem.

Mierząc wzrokiem kolejnego oponenta, tym razem posłałem do walki Gajeela. Stalowo-Kamienny Pokemon nie będzie dobrze znosił wodnych ataków ale miałem nadzieję, że jakoś sobie poradzi, szczególnie, że miałem teraz przewagę i Aron posiadał super-efektywny atak. "Gajeel, nasz przeciwnik ma nad tobą przewagę, więc zagramy nieco defensywnie! Zacznij od ukrycia się za jakimś głazem i wzmocnienia się przy pomocy Harden! Musisz uważać na wodne ataki przeciwnika więc staraj się chronić używając skalistego terenu! Kiedy zobaczysz okienko na atak wystrzel w przeciwnika Rock Tomb! Jeśli się do Ciebie zbliży, kontruj jego ataki z bliska używając Metal Claw! Na sam koniec ponów super-efektywny Rock Tomb!"

To starcie zapewne będzie zdecydowanie trudniejsze, ale mając jeszcze Ogawę i trochę zranionego Kageto w zapasie na pewno jakoś sobie poradzimy. To ta wielka płaszczka może okazać się głównym problemem. Chyba powinienem zacząć planowanie powalenia jej już teraz...
Powrót do góry Go down
Lumière

Lumière

PisanieTemat: Re: Legowisko Necrozmy: Daltonis   Legowisko Necrozmy: Daltonis - Page 3 Empty2021-05-24, 22:56

Gajeel rozpoczął taktyką na pancernika i schował się za kamlotem. W tej samej chwili Mantyke postanowił użyć Supersonic! Chyba to już ikoniczny ruch tego miejsca. W każdym razie Gajeel choć oszołomiony wycelował kamiennym atakiem i trafił! Mantyke ostro oberwał, jednak nie zamierzał pozostać dłużny i wykonał Water Gun, który niestety trafił biednego Gajeela. Kolejny atak niestety został przerwany przez oszołomienie, jednak czwarty i ostatni atak kamlotem trafił w cel bez problemu. Mantyke wykonał obrót w powietrzu i wycelował kolejne dwie armatki wodne, które na nieszczęście Arona trafiły.

Analiza Pola Bitwy:
Powrót do góry Go down
Daltonis

Daltonis

PisanieTemat: Re: Legowisko Necrozmy: Daltonis   Legowisko Necrozmy: Daltonis - Page 3 Empty2021-05-29, 14:23

Wyglądało na to, że jednocześnie i my i nasz przeciwnik mieliśmy przewagę typową. Nasze Kamienne ataki były tak samo super-efektywne jak jego wodne. Trzeba to było skończyć szybko, bo taki stan rzeczy pozostawia sobie wiele do życzenia. "Gajeel, przejdź do ofensywy atakując Rock Tomb! Postaraj się strącić przeciwnika na ziemię, gdzie dopadniesz go Metal Claw! Następnie ponownie się wycofaj i wykorzystaj swoje skaliste otoczenie do zabunkrowania się i wzmocnienia swoich defensyw ruchem Harden! Poczekaj aż przeciwnik będzie w Twojej wizji i ponownie wykonaj Rock Tomb! Nasze pole manewrów było co prawda ograniczone, ale walka była wyrównana. Wyglądało na to, że w tej rundzie będzie nam potrzebne nieco więcej szczęścia niż w poprzedniej.
Powrót do góry Go down
Lumière

Lumière

PisanieTemat: Re: Legowisko Necrozmy: Daltonis   Legowisko Necrozmy: Daltonis - Page 3 Empty2021-05-30, 21:01

Gajeel postanowił zasarżować i opłaciło mu się to! Szybka kamienna ofensywa sprawiła, iż Mantyke stał się zdezorientowany szybciej niż mogła to sugerować przewaga typów. Jak się szybko okazało płaszczka nie pozostała krewna i zalała małego metalowego stworka armatkami. Na szczęście Gajeel wzmocnił swoją obronę zwiększając swoje szanse na zwycięstwo. Prawdziwy potwór dopiero czekał w boxie, jednak już te małe Deep Sea Mantyke'i sprawiały olbrzymi problem. Aron wyrwał się z oszołomienia ułatwiając sobie kolejną salwę i więżąc płaszczkę w więzieniu z kamienia. Ta strzelała na oślep armatkami, jednak jedynie jedna trafiła! Ostra wymiana zdań skończyła się tym, iż Mantyke wyfrunął przez niewielką szparkę między głazami i wystrzelił jeszcze jedną armatkę. Gajeel ze swoją kontrą nie pozostał dłużny. Choć walka wyglądała na monotonną - była kluczowa do przetrwania finałowego starcia. Z tego, co podpowiadał Ci wzrok - bitwa przeciwko drugiemu Mantyke'owi nie potrwa długo.

Analiza Pola Bitwy:
Powrót do góry Go down
Daltonis

Daltonis

PisanieTemat: Re: Legowisko Necrozmy: Daltonis   Legowisko Necrozmy: Daltonis - Page 3 Empty2021-06-04, 16:44

Tracimy za dużo energii na ten pojedynek. Niefortunnie się złożyło z typami, ale i my mamy super-efektywne ataki, więc powinniśmy używać ich jak najczęściej się da. Niestety nie znajdę tu miejsca na wybitne strategie, nie z tak ograniczoną ilością opcji. "Gajeel, kontynuujemy atak! Wyślij ponownie salwę kamieni w przeciwnika używając Rock Tomb! Następnie Harden, przygotowując się do dalszej walki i wykonaj frontalny atak przy pomocy Metal Claw! Nabierając na sam koniec nieco dystansu postaraj się zakończyć starcie używając jeszcze jednego Rock Tomb!"

Nawet wygrywając walkę w tym momencie, będziemy poważnie osłabieni w starciu z największym osobnikiem. Mądrze będzie szybko wycofać Arona z walki i wprowadzić ponownie Kageto, aby dodatkowo osłabić przeciwnika zanim ostatecznie rozprawi się z nim. Chatot będzie całkowicie neutralnym wyborem i jest w pełni zdrowia, więc przy odrobinie szczęścia wygramy bez żadnych strat.
Powrót do góry Go down
Lumière

Lumière

PisanieTemat: Re: Legowisko Necrozmy: Daltonis   Legowisko Necrozmy: Daltonis - Page 3 Empty2021-06-16, 00:55

Akcja kamiennej salwy była bardzo skuteczna, a Mantyke szybko przeszedł do kontry w postaci Water Gun. Nastepnie Gajeel szybko utwardził swoją skorupkę i ruszył z Metal Claw, który został przerwany przez Water Gun. Aron w ostatniej chwili uniknął ataku i wykonał finalny cios kamienny, który znokautował płaszczkę. Pozostał tylko ostatni przeciwnik. Widząc padającego drugiego podwładnego Mantine zakręcił się kilka razy dookoła i spojrzał na Ciebie swoimi ślepiami. Następnie zawył przeraźliwie, jakby przyzywając siłę głębin. W jaskini nagle zrobiło się ciut chłodniej, a oczy Mantine'a zabłysnęły w ciemności. Najwidoczniej walka finałowa nie będzie tak prosta!

Analiza Pola Bitwy:
Powrót do góry Go down
Daltonis

Daltonis

PisanieTemat: Re: Legowisko Necrozmy: Daltonis   Legowisko Necrozmy: Daltonis - Page 3 Empty2021-07-11, 13:02

Doskonale, wszystko idzie praktycznie po naszej myśli. Osłabienie Gajeela i Kageto trochę trzyma nas w tyle, ale ze zdrową Ogawą powinniśmy sobie jakoś poradzić. Najpierw jednak trzeba osłabić ostatniego przeciwnika, aby Chatot miała większe szanse na bezproblemowe zwycięstwo.

"Kageto, wybacz, że musisz ponownie się dla mnie trudzić, ale potrzebujemy Twojej pomocy! Nie musisz pokonywać tego Pokemona, po prostu go osłabić! Zacznijmy więc od 2x Sand-Attack i od razu przechodzimy do ofensywy! Nie wiem, co dokładnie potrafi nasz oponent, ale wygląda na szybkiego. Spróbuj poczekać aż się do Ciebie zbliży, wyczuj moment i ugryź go używając Ice Fang. Na sam koniec wzmocnij swój atak przy pomocy Howl, przyda nam się na kolejną turę czy dwie. Musieliśmy nieco grać na czas. Dzięki atakom Poochyeny mogłem liczyć na osłabienie przeciwnika nie tylko w fizycznym aspekcie, ale i w statusach. Z osłabioną celnością, jego silniejsze ataki mają szansę nie trafienia Ogawy która niedługo zastąpi wilczka.
Powrót do góry Go down
Lumière

Lumière

PisanieTemat: Re: Legowisko Necrozmy: Daltonis   Legowisko Necrozmy: Daltonis - Page 3 Empty2021-07-11, 16:32

Kombinacja piaskowa nie zawiodła, a wręcz nie przejęła płaszczki, która dumnie przyjęła salwę na twarz. W jednej chwili jednak zniknęła ze swojej pozycji, dopiero po chwili udało Ci się dostrzec, jak pojawiła się tuż za Kageto i wyperswadowała mu BubbleBeam. Bąbelki ostrzeliły malca, który nie spodziewał się ataku z taką prędkością. Następnie Poochyena wyskoczyła w kierunku Mantine'a z Ice Fangiem, który również płaszczka przyjęła na siebie. Widać nie bała się konfrontacji. Tym razem jednak dała się Kageto wyryczeć (Howl) i czekała na kolejny ruch przeciwnika. Widać, że była o wiele twardsza od swoich towarzyszek. Atmosfera zagęściła się, a okoliczne Omanyte'y i Kabuto spoglądały na bitwę Totemu. Mantyke'i choć obite kibicowały swojemu liderowi. Widać, że nawet tutaj niewielkie społeczności Pokemonów były ze sobą zżyte.

Analiza Pola Bitwy:
Powrót do góry Go down
Daltonis

Daltonis

PisanieTemat: Re: Legowisko Necrozmy: Daltonis   Legowisko Necrozmy: Daltonis - Page 3 Empty2021-07-19, 13:29

Zacisnąłem pięści widząc jak trudnego przeciwnika mieliśmy przed sobą. Dobrze, że miałem jeszcze w zapasie Ogawę, bo Kageto sam nie dałby mu rady. Nie oznacza to jednak, że nie mógł próbować go przynajmniej osłabić. "Kontynuujmy Kageto! Ponownie zacznij Sand-Attack! Musimy osłabić jego celność jak tylko się da! Nie daj się zaskoczyć jego szybkości, jak tylko się zbliży skontruj Ice Fang! Postaraj się wyczuć jego ruchy - powinny nieco spowolnić wraz ze spadkiem wizji. Po ataku, użyj jeszcze raz Sand-Attack, tym razem wywołując obłok kurzu wokół siebie. Wykorzystaj ten moment aby zaatakować z ukrycia ponownym Ice Fang jeśli oponent się do Ciebie zbliży albo ukryj się za pobliskimi głazami jeśli postanowi wyczekać zasłonę!" Kończyły nam się opcje na sensowne ataki ale nie mogliśmy się poddawać. Przed nami ostatnia prosta - wykorzystajmy to co mamy i liczmy na najlepsze. Po tej albo następnej turze dobrze by też było wycofać wilczka z walki. Coraz gorzej się trzyma i może zacząć popełniać błędy, a my potrzebujemy teraz perfekcyjnie to rozegrać.
Powrót do góry Go down
Lumière

Lumière

PisanieTemat: Re: Legowisko Necrozmy: Daltonis   Legowisko Necrozmy: Daltonis - Page 3 Empty2021-07-22, 23:11

Batalia stawała się zacięta, a kolejny BubbleBeam przydzwonł w wilczka. Został zodwetowany Sand-Attackiem, tym razem jednak Ice Fang w podwójnym wydaniu zakończył się zamrożeniem płaszczki, która wściekle próbowała się uwolnić. To dało Kageto czasu na wykonanie Sand-Attacku. Walka powoli robiła się nieciekawa, jednak przewaga była teraz po Twojej stronie. Kageto powoli osuwał się z sił, jednak wciąż miał wolę walki. Jak długo tak wytrzyma? - trudno powiedzieć, jednak całe zgromadzenie Pokemon robiło tak głośny rumor w jaskini, że ciężko było Ci się skupić. Musiałeś działać szybko i skutecznie - teraz szczególnie, gdy udało się unieruchomić wroga.

Analiza Pola Bitwy:
Powrót do góry Go down
Daltonis

Daltonis

PisanieTemat: Re: Legowisko Necrozmy: Daltonis   Legowisko Necrozmy: Daltonis - Page 3 Empty2021-07-24, 14:52

"Doskonale!" Krzyknąłem widząc jak lód rozrósł się na naszym przeciwniku. Zamrożenie płaszczki da nam idealną okazję na przeprowadzenie stanowczego i bezpośredniego ataku. "Bierzemy się za natychmiastowa ofensywne! Zacznij od Howl po czym od razu rzucaj się na unieruchomionego przeciwnika z zębami! Przygryź go dwa razy Ice Fang po czym wycofaj się. Mantine zaraz się rozmrozi, ale zrobiłeś już wystarczająco dobrą robotę Kageto. Na sam koniec dodaj mu piasku w oczy przy pomocy Sand-Attack i wracaj do mnie!" Wydałem moje polecenia i czekałem aż zakończy się tura.

Gdy Mantine wykorzysta swoje akcje wymienię Kageto na Ogawę. Pora zakończyć tą walkę i zabierać się z tej groty bo zaczynamy przykuwać uwagę lokalnych mieszkańców a nieciekawie by było jakby i oni dołączyli się do starcia. Nie byłem jeszcze pewien jaką strategię obrać dla Ogawy, ale wydaje mi się, że skupimy się głównie na ofensywnie w postaci Chatter oraz Hyper Voice. Nadal nie czułem się wystarczająco pewnie aby atakować Boomburstem, nawet jeśli był zdecydowanie silniejszym ruchem. Dodatkowo nie chciałbym zawalić jaskini na nasze głowy. Nie byłem tylko pewien ostatniego ruchu - mogłem albo zastosować Taunt aby upewnić się, że nasz przeciwnik nie odwróci losów walki jakimś ukrytym ruchem, albo ryzykować z niecelnym Sing licząc na łut szczęścia który niemalże zagwarantuje nam zwycięstwo. "Ocenimy to po tej turze, co?" Zmierzyłem wzrokiem naszego przeciwnika.
Powrót do góry Go down
Lumière

Lumière

PisanieTemat: Re: Legowisko Necrozmy: Daltonis   Legowisko Necrozmy: Daltonis - Page 3 Empty2021-08-07, 14:00

Ta runda przebiegła dość leniwie, gdyż Mantine nie mógł się uwolnić. Oberwał wzmocnionym Ice Fangiem i nagle poczuł jak kolejna fala piachu trafia go w oczy. Teraz to już na pewno będzie miał trudności z trafieniem. Kageto był na wygranej pozycji mimo sporej różnicy w punktach witalnych. Jak się szybko okazało po wspaniałej rundzie Poochyeny, Mantine w końcu się rozmroził. Nie wykonał jednak żadnego ataku (gdyż nie była jeszcze jego kolej). Widać, że walka chyliła się powoli ku końcowi! Pytanie, czy uda się to zakończyć wystarczająco szybko?

Analiza Pola Bitwy:
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Legowisko Necrozmy: Daltonis   Legowisko Necrozmy: Daltonis - Page 3 Empty

Powrót do góry Go down

Legowisko Necrozmy: Daltonis
Powrót do góry 
Strona 3 z 4Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» Legowisko Necrozmy: Vi
» Legowisko Necrozmy: Jacqueline
» Legowisko Necrozmy: Killjoy

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
Pokemon Lagoon :: Wsparcie Fabularne :: Strefa Wolnego Wybiegu :: S.I.N.G.L.E. :: Archiwum Wypraw-Z-
Skocz do: