|
| Legowisko Necrozmy: Vi | |
| | |
Autor | Wiadomość |
---|
Vi Admin
Join date : 28/09/2020 Liczba postów : 3094 Age : 29 Region : Kraj Ognia Starter : Vulpix "Senzu" Profesja : Trenerka/Mag Ognia
| Temat: Re: Legowisko Necrozmy: Vi 2021-06-19, 20:08 | |
| Totemy nie są durne, nie mają jednak takiej determinacji do zwycięstwa co my. Oczywiście oba pokemony były już zatrute, ja jednak nadal miałam Senzu i Księżniczkę, w dodatku jedno z nich kompletnie zdrowe. Dziewczyna postanowiła postawić wszystko na jedną kartę - zadać jak najwięcej obrażeń, jednocześnie jak najbardziej zmniejszając statystyki Sudziaka. - Gaoshin, nie poddawaj się. Jeszcze mamy szansę to wygrać. Użyj Swagger, by zwiększyć atak przeciwnika maksymalnie, po czym wykorzystaj Foul Play. Dzięki boostowi Twój atak powinien zadać naprawdę potężne obrażenia, mimo braku superefektywności. Następnie odczekaj, aż spróbuje Cię czymś uderzyć. I nie ma żadnego odskakiwania tym razem! Wykorzystaj obrażenia, podwój je - słowem użyj Counter. Atak ten powinien naprawdę doraźnie uderzyć Sudowoodo. Na sam koniec wykorzystaj Bite! Ma on szansę na zatrzymanie wroga, więc na pewno w jakimś stopniu się przyda. Gao, dasz sobie radę! |
| | | Lumière
Join date : 09/08/2020 Liczba postów : 699 Age : 25 Region : Unova Starter : Igglybuff Profesja : Człowiek Renesansu
| Temat: Re: Legowisko Necrozmy: Vi 2021-06-20, 09:59 | |
| Cynamonek okazał się być wyjątkowo twardy mimo, iż Swagger + Foul Play zadziałały bezbłędnie. Odwet w postaci Counter jednak zrobił swoje i biedny Gaoshin posmakował swojej własnej broni. Niestety kolejne ataki nie były już możliwe. Zarówno Cinnawoodo jak i Gaoshin przez moment byli zmroczeni. Sandile próbował jeszcze wykonać Bite, jednak nie trafił w wyniku Cinnamon Scent. Sudowoodo nie zamierzał atakować w tej rundzie - obydwa Pokemony musiały odsapnąć. Jednak to może i na dobre wyjdzie? W tej samej chwili Bonsly, które wróciły do trzeźwości umysłu - zaczęły dopingować obydwu walczących. Wkróce nawet Senzu dołączył do hałasu. W jednej chwili jaskinia przeobraziła się w miniring, gdzie dwóch fighterów tłukło się o pas, a widownia wiwatowała na widok ich walki. Powoli zbliżałaś się do wygranej i zakończenia tej piekielnie długiej walki.- Analiza Pola Bitwy:
Cinnamon Scent - zmniejsza celność ataków Pokemonów o 1 stopień. Nie działa na Pokemony z gatunku Cinnamon. Zapach cynamonu utrzymuje się w powietrzu tak długo, jak użytkownik znajduje się na polu bitwy.
[ S E N Z U ] HP: 50% Status: TOX [3]
[ G A O S H I N] HP: 13.25% Status: [Atk++]
[ B O S S : C I N N A M O N S U D O W O O D O ] HP: 13.25% Status: [Acc-]
[ C I N N A M O N B O N S L Y ] HP: FNT
[ C I N N A M O N B O N S L Y HP: FNT [/b]
|
| | | Vi Admin
Join date : 28/09/2020 Liczba postów : 3094 Age : 29 Region : Kraj Ognia Starter : Vulpix "Senzu" Profesja : Trenerka/Mag Ognia
| Temat: Re: Legowisko Necrozmy: Vi 2021-06-20, 10:15 | |
| Walka toczyła się ku końcowi. Wiedziałam, że jeśli wycofam teraz Gaoshina, to po walce mnie zamorduje. Ich HP było wyjątkowo wyrównane, a przynajmniej na to wyglądało. Spojrzałam na krokodylka. Poradzi sobie. Musi - Gaoshin, ostatnia prosta! Zostało tylko troszkę do pokonania. Wykorzystaj swoją szybkość - nie pozwól mu się wywinąć! Użyj Aqua Tail, by odepchnąć przeciwnika jak najdalej od siebie, a gdyby to nie wystarczyło, dorzuć następny Foul Play. Dasz radę! - wykrzyczałam. Nawet Senzu dołączył się do kibicowania... No pięknie. Się podziało... Jeszcze tylko trochę, a Sparkling Stone oraz młodzieniec z jaja będą moi! |
| | | Lumière
Join date : 09/08/2020 Liczba postów : 699 Age : 25 Region : Unova Starter : Igglybuff Profesja : Człowiek Renesansu
| Temat: Re: Legowisko Necrozmy: Vi 2021-06-25, 13:15 | |
| Gaoshin i Cynamonek bili się w najlepsze. Walka wyglądała jak początek Pokemon Red - gdy Nidorino tłukł się z Gengarem. Przeciwnicy stanęli naprzeciwko siebie i rozpoczęli epicką wymianę ruchów. Widać było zaangażowanie w oczach zarówno Gaoshina, jak i Cinnamon Sudowoodo. Słodki zapach cynamonu wprawdzie utrudniał ruchy, jednak Gaoshin nie obawiał się i w końcu zaufał swojej trenerce. Ruszył z wodnym ogonkiem, który Sudowoodo przyjął na gałąź, odwetując Counterem. Jak się szybko okazało Gaoshin wykorzystał moment między atakami, by wykorzystać nieczyste zagranie Foul Play. W ten sposób trafił krytycznie i drzewiasty przeciwnik upadł na ziemię. Ujrzeliście jak pomarańczowa aura zbiera się w jednym punkcie i opuszcza Sudowoodo i Bonsly. Wyglądali teraz jak normalni przedstawiciele swojego gatunku. Cynamonowy pył ułożył się na jednym z kamieni i wtedy też ujrzałaś Sparkling Stone! Niesamowite, że taki mały błyszczący kamyk był wart tej całej przeprawy. Wkrótce podniosłaś kamlota i udałaś się do jeziorka, by wykluć tajemnicze stworzonko. Przedziwna aura tego miejsca sprawiła, iż jajko rozbłysnęło nadnaturalną energią i w rękach Vi pojawił się Pokemon, który łypnął na nią oczkami. Stworzonko przypominało wyglądem słońce.
Gdy kurz po walce opadł Sudowoodo i Bonsly podały Ci kamień i z radością odturlały się w swoją stronę. Ta przygoda wreszcie mogła się skończyć. Ruszyłaś z Pokemonami w kierunku wyjścia... Po kilku godzinach dotarłaś wreszcie do miasteczka nieopodal legowiska. Szalony Profesorek, którego spotkałaś tutaj wcześniej z radością przyjął Cię do swojego laboratorium. Opowiedziałaś mu o zajściach wewnątrz Legowiska Necrozmy, o przedziwnym Sudowoodo i o zdobyciu Sparkling Stone. Profesor Eggplant uśmiechnął się i wziął kamień, by następnie rozpocząć prace. -Więc PokeTotemy przekazują energię do kryształów? To wyjaśnia ich istnienie. Świetna robota Panienko Vi. Jak obiecałem stworzę dla Panienki Z-Ring. Mam dostępne kilka modeli - proszę wybrać jeden z oferty. Mam nadzieję, że jeszcze się spotkamy i pomoże mi Pani w moich badaniach. Znalazłem kilka innych źródeł energii.- po tej długiej tułaczce nareszcie mogłaś otrzymać nagrodę! Podczas, gdy Profesor Eggplant pracował nad bazą - mogłaś wybrać design bransolety. |
| | | Vi Admin
| Temat: Re: Legowisko Necrozmy: Vi 2021-06-28, 20:13 | |
| No i... koniec walki. Udało mu się! Uśmiechnęłam się widząc zadowolenie na pysku Gaoshina - Wspaniała robota, mordko. Tak, jak zawsze zresztą - powiedziałam do krokodylka, a potem spojrzała również na liska - Ty też się spisałeś, Senzu. Jestem z was wszystkich dumna! - dodałam radośnie, tuląc obu do siebie. Co z tego, że Gao nie lubi takich przytulanek - nie ma siły, by oponować. Jajo nie wzbudziło mojego zachwytu. Ot, kalumec o słabym połączeniu typów, z chujowym specjalnym atakiem i dodupnymi ruchami. No cóż, wygląda na to, że nie ujrzy już blasku słońca... Co za ironia. Wrzuciłam toto do pokeballa, po czym udałam się do miasteczka. Tak pan profesor w końcu dał mi to, czego tak potrzebowałam - Z-Ring! Obejrzałam uważnie wszystkie modele. Mam w domu farbę, najwyżej pokoloruję go potem. Wybrałam więc ten z maleńkim skrawkiej fioletu na dole - Ten wygląda całkiem interesująco - przyznałam, pokazując go palcem. Tak, a fe, nieładnie, blablabla, ale jakby chrzanić etykietę - Będę wdzięczna za taki model - dorzuciłam jeszcze swoje trzy grosze |
| | | Lumière
| Temat: Re: Legowisko Necrozmy: Vi 2021-07-03, 16:16 | |
| Po naprawdę długim czasie oczekiwania i przyglądania się jak Profesor Eggplant wytwarzał bransoletę - myślałaś nad milionami metod, którymi mogłabyś go teraz zabić za to, że po raz 100 powiedział Ci "jeszcze minutka". W końcu zasnęłaś i śniłaś o przygodach z Senzu, gdy nagle wybudził Cię krzyk Profesorka. -Panienko! Oto mam dla Ciebie wspaniały podarunek! Z-Ring, wedle Twojego zamówienia! Przy okazji mam kilka doniesień w sprawie potencjalnego położenia kilku Z-Crystali, gdybyś chciała zapolować na coś, co uruchomi to cudeńko. Polecam się na przyszłość i życzę Ci udanych łowów!- to rzekłszy podał Ci Z-Ring, który pasował idealnie na Twoją rękę. Prezentował się równie dostojnie, jak na obrazku. Mimo bycia ciut irytującym, Eggplantowi bycia wspaniałym rzemieślnikiem odmówić nie można. Posiadałaś już dziurkę na klucz do wzmocnienia swoich podopiecznych, teraz pozostało odnaleźć... ee klucz?... No wiesz o co chodzi! W wielkim skrócie byłaś teraz posiadaczką Z-Ringa! Kto wie, co teraz osiągniesz?To już koniec przygody! Oprócz bransolety otrzymujesz również: +3LvL dla Pokemonów, które wzięły udział +10% Przywiązania dla Pokemonów, które wzięły udział |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Legowisko Necrozmy: Vi | |
| |
| | | | Legowisko Necrozmy: Vi | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |